Hablemitoğlu davasının sanığı Nuri Gökhan Bozkır firar etti

Hablemitoğlu davasının sanığı Nuri Gökhan Bozkır firar etti
18 Aralık 2002'de uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden akademisyen Necip Hablemitoğlu'nun davasında sanıklardan biri olarak MİT operasyonuyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilen Nuri Gökhan Bozkır firar etti.

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Aralık 2002’de düzenlenen silahlı suikast sonucu hayatını kaybeden Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetine ilişkin dava kapsamında kırmızı bültenle aranırken MİT operasyonuyla Ukrayna'dan getirilen eski yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır, 19 Mayıs'ta Hablemitoğlu davasından tahliye edilmişti. Ancak Bozkır'a, 27 Mayıs'taki Soğan TIR'ları davasından tutuklama kararı çıkmasının ardından kayıplara karıştı.

10Haber'in haberine göre Bozkır'ın avukatı Hacer Ural, Bozkır'ın cezaevinde olduğunu doğrulamadı. Hacer Ural, cezaya itiraz ettiklerini ve itirazlarının reddedildiğini belirtti. Dosyayı istinafa taşıyacaklarını söyleyen Ural, Bozkır'ın tutuklama kararı sonrası cezaevine girip girmediği sorusuna ise “Bilmiyorum” yanıtını verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Hablemitoğlu suikastı davası kapsamında hakkında kırmızı bülten çıkarılan Bozkır, Ocak 2022'de MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirilmişti. Bozkır'ın yakalandığı haberini kamuoyuna Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 26 Ocak 2022'de duyurmuştu. Bozkır, 27 Ocak 2022'de Emniyet'e teslim edilmişti.

Eski Özel Kuvvetler Komutanlığı çalışanı yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır, 2006'da “Sauna Çetesi” olarak bilinen mafya grubu ile ilişkisi ortaya çıktıktan sonra TSK'den ihraç edilmişti.

Ukrayna’ya kaçan Bozkır, burada Necip Hablemitoğlu suikastı ile ilgili itiraflarda bulunmuştu. Bozkır, suikastı o dönem ÖKK Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Komutanı Albay Levent Göktaş’ın emri ile ÖKK’den bir ekibin düzenlediğini, kendisinin de gözcülük yaptığını ileri sürmüştü. Bozkır suikastta tetiği ise ÖKK yüzbaşısı Tarkan Mumcuoğlu’nun çektiğini iddia etmişti.

Bozkır’ın itirafları sonrası suikastla ilgili Fetullah Gülen, Mustafa Özcan, Enver Altaylı, Levent Göktaş ve ÖKK içinde görev yapmış bazı askerler hakkında soruşturma açılarak tutuklama kararları verilmişti.

'SOĞAN TIRLARI' DAVASI

8 Eylül 2015’te Akçakale’de soğan kamuflajıyla IŞİD’e bomba yapımında kullanılan infilaklı fitil taşıyan tır ile ilgili açılan dava kamuoyuna “Soğan tırları davası” olarak yansımıştı. Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 9 şüpheli hakkında "IŞİD’e silah sağlama, örgüt üyeliği, tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi" suçlarından dava açılmıştı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar