Guterres'ten BMGK'ye Gazze konusunda "birlik olma" çağrısı

Guterres'ten BMGK'ye Gazze konusunda "birlik olma" çağrısı
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Gazze kriziyle ilgili olarak "tek bir ses olmasını" arzuladığını ifade etti.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında, Gazze'deki İsrail saldırılarının devam ettiği sırada özellikle kadınların sağlık sorunlarının arttığına dikkat çekti. Dujarric, BM Nüfus Fonu'nun (UNFPA) Gazze'de, 50 bin hamile kadın da dahil olmak üzere herkesin açlıkla mücadele ettiğini bildirdi.

BM ve insani yardım ortaklarının, tüm engellere rağmen Gazze Şeridi'ne gıda yardımı yapmaya devam ettiğini belirtti.

Cezayir'in BMGK'de yarın oylamaya sunacağı Gazze'deki acil ateşkesi talep eden karar tasarısına alternatif olarak ABD'nin bir karar tasarısı sunacağını belirten Dujarric, müzakerelerin devam ettiğini ve ayrıntılara girmek istemediğini dile getirdi.

Dujarric, Genel Sekreter'in beklentilerinin açık olduğunu vurgulayarak, Gazze'de derhal insani ateşkes, kesintisiz insani yardım erişimi ve tüm esirlerin serbest bırakılmasını istediğini hatırlattı.

Guterres'in uzun süredir ateşkes çağrısı yaptığını belirten Dujarric, "Genel Sekreter, BMGK'nin Gazze konusunda tek bir ses olmasını istiyor." dedi.

Dujarric, Genel Sekreter'in Refah'a yönelik saldırılar hakkında da net bir şekilde uyarıda bulunduğunu hatırlatarak, BMGK'nin alacağı kararların Guterres'in önceliklerini yansıtmasını umduğunu belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar