Günün en büyük skandalı... Meral Akşener soruşturmasının gizli tanığı kim çıktı

Günün en büyük skandalı... Meral Akşener soruşturmasının gizli tanığı kim çıktı
Gazeteci İsmail Saymaz bugünkü köşe yazısında, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e 7 yıl önce açılan 'FETÖ' davasında ifade veren gizli tanığın silahlı terör örgütü üyeliği suçundan hükümlü olduğunu kaydetti.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında açılan ve 7 yıl sonra “kovuşturmaya yer olmadığına” karar verilen ‘FETÖ’ davasının gizli tanığıyla ilgili İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz’dan edindiği bilgileri yazdı.

Saymaz, 4 Ağustos 2016’da Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, Akşener hakkında ifade veren Yağmur adlı kişinin, “Akşener’in cemaat toplantılarına katıldığını, cemaat talimatı doğrultusunda çalıştığını biliyorum. Bana bu bilgileri halen görüştüğüm örgüt mensubu kişiler vermektedir. Bu toplantıların amacı Akşener’in MHP’nin başına geçirilmesiydi” şeklindeki ifadesini köşe yazısına taşıdı.

Saymaz, devamında ise şunları söyledi: “Bu ifadesinden Yağmur’un, iddia ettiklerine birinci elden tanık olduğunu düşünüyorsunuz, değil mi? Öyle değil. Zaten o da ‘Bana bu bilgileri halen görüştüğüm örgüt mensubu kişiler vermektedir’ diyor. Bu kişi gerçekte FETÖ’cü değil. Akşener’in avukatı ve İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz’ın verdiği bilgiye göre Yağmur, aslında bir PKK’lı.”

Saymaz ayrıca, “Yağmur, Cizre 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 2016/359 esas numaralı davada silahlı terör örgütü üyeliği suçundan hükümlü” bilgisini paylaştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar