Güney Kore'den bir kişi sınırı geçerek Kuzey Kore'ye gitti

Güney Kore'den bir kişi sınırı geçerek Kuzey Kore'ye gitti
Güney Koreli bir kişi sığınma talebiyle Kuzey Kore sınırına kaçak giriş yaptı. Yetkililer, kişinin yaşayıp yaşamadığıyla ilgili bir bilgi vermedi, ancak Güney'den bir askeri birlik bilgilendirme ve koruma için Kuzey bölgesine gönderildi.

Güney Kore askeri birliklerinden alınan bilgilere göre bir Güney Koreli, sığınma amacıyla sınırı geçerek Kuzey Kore'ye gitti. Genel Kurmay Başkanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bir kişinin Askeri Sınır Çizgisini geçerek Kuzey'e doğru gittiğini doğruladık" dedi.

HAYATTA OLUP OLMADIĞIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Başkanlık kaçan kişinin yaşayıp yaşamadığı ile ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak, Kuzey'e korunma talebiyle bir kişinin gittiğinin haberinin verilmesi için bir askeri birlik gönderdiğiniz belirtti.

KASABAYI KAPATMIŞTI

Kuzey Kore, şu sıralar koronavirüs pandemisi nedeniyle sınırlarını kapatmış durumda. Kuzey Kore Birlikleri, Eylül 2020'de denizde kaybolan bir Güney Koreli balıkçıyı öldürmüş, bu eylem büyük ses getirmişti. Yaşanan olayda kamuoyunda siyasi bir kargaşaya neden olmuştu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un yaşanan olay sonrası ülkede acil durum ilan etmiş ve balıkçının korona semptomları gösterdiği gerekçesiyle sınırdaki kasabayı kapatmıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar