Güne felaketle uyandılar: Toprak kayması... Bilanço her geçen dakika ağırlaşıyor!

Güne felaketle uyandılar:  Toprak kayması... Bilanço her geçen dakika ağırlaşıyor!
Kolombiya'nın Choco bölgesindeki otoyolda meydana gelen toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısı 34'e yükseldi.

Kolombiya'nın Pasifik Okyanusu kıyısındaki Choco eyaletini etkileyen yoğun yağışlar, bölgede toprak kaymalarına neden oldu.

Medellin ve Quibdo şehirlerini birbirine bağlayan yoğun trafiğe sahip bir otoyolda toprak kayması meydana geldi. Olay sonucunda birçok araç tonlarca çamur ve balçığın altında kaldı. Maalesef, olayda onlarca kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi de yaralandı.

1-002.jpg

ZAMANA KARŞI YARIŞIYORLAR

Choco bölgesindeki otoyolda meydana gelen toprak kayması sonrasında yapılan arama kurtarma çalışmalarına, itfaiye ekipleri, askeri personel ve bölgedeki gönüllü siviller de destek veriyor. Ekipler, toprak altında hayatta kalanları bulmak için hassas burunlu arama kurtarma köpeklerini kullanıyor.

2-001.jpg

Choco Valisi, arama kurtarma faaliyetlerinin aralıksız bir şekilde devam ettiğini duyurdu. Aynı anda birçok toprak kayması ihbarının geldiğini belirten yetkililer, sanılandan daha fazla kişinin toprak altında olabileceğini ifade etti. Arama kurtarma çalışmalarının 3 gün süreceğini belirten vali, duruma bağlı olarak bu sürenin uzayabileceğini açıkladı.

3-001.jpg

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, eldeki tüm imkanların bölge için seferber edildiğini kaydetti. Aynı bölgede 2022 yılında meydana gelen bir diğer toprak kaymasında en az 27 kişi hayatını kaybetmişti.

4.jpg

41.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar