''Kanada’nın intikamını alacağız''

''Kanada’nın intikamını alacağız''
A Milli Basketbol Takımı’mızın genç yıldızı Furkan Haltalı, Yunanistan maçı öncesi, ‘’ Takımda gençler de var. Tecrübe sahibi olanlarda. Yunanistan maçında rövanşı alabileceğimizi düşünüyorum. Kanada’nın intikamını eleme grubunda çıkartmak istiyoruz’’ açıklamasını yaptı.

GÜNBOYU-EGEMEN İSAR

Türkiye Basketbol A Milli Takım ve Beşiktaş Icrypex’in genç yeteneği Furkan Haltalı, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu''nda oynanacak Yunanistan maçları öncesi Günboyu Gazetesi''ne özel açıklamalar yaptı.

Haltalı ile yaptığımız röportajın tamamı şöyle:

‘RÖVANŞI ALACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM’

Genç pivot kendisine sorduğumuz, ‘‘Milli Takımı nasıl değerlendiriyorsun. Geçtiğimiz yıl Olimpiyat elemelerinde Yunanistan maçında oyuna iyi başlasak da sonlarda işler istediğimiz gibi gitmedi. Şimdi Yunanistan ile tekrar karşılaşacağız. Rövanşı alabilir miyiz?’’ sorusuna şu cevabı verdi:

İyi bir takımız, genç oyuncular ve biraz deneyimli oyuncular ile yeni oluşturulmuş bir takımız. Organizasyon olarak bir sıkıntımız yok, genç oyuncularla, yani ben, Şehmus ve Sadık gibi gençler de var. Tecrübe sahibi olanlarda. Yunanistan maçında rövanşı alabileceğimizi düşünüyorum. Kanada’nın intikamını eleme grubunda çıkartmak istiyoruz. NBA’den gelecekler ile güçlü olan kadromuz daha da güçlenecek. Eleme maçlarında olumlu sonuçlar alırsak, Dünya Kupası’na gidebiliriz. Bu süreci atlatacağımızı düşünüyorum.

‘ARMANIN AĞIRLIĞINI TAŞIMAK KOLAY OLMUYOR’

‘’ A Milli Takım''da jenerasyon geçişi yaşanıyor. Sen de genç nesil arasında yer alıyorsun. Bu durum hakkında ne düşünüyorsun. Bir de Ay yıldızlı forma ile senin kişisel hedeflerini dinleyelim’’ sorusuna Furkan Haltalı şu açıklamayı yaptı:

‘’ Evet A Milli Takım’da bir jenerasyon değişimi var. Ben de bu değişimin bir parçası olduğum için heyecanlıyım. Yaşadığımız bu süreç, bizim için farklı bir deneyim olacak. Yeni takım, yeni oyuncular, bu armanın ağırlığını taşımak kolay olmuyor. Ben de bu ağırlığı taşıyacağım için heyecanlıyım. Ay Yıldızlı forma ile hedefim madalyalar kazanmak. Bu hedefi başarmak ayrı bir gurur olur. Herkesin ulaşmak istediği hedeftir bu. Benimki de öyle. A Milli Takım’a her geldiğimde gururlanıyorum. Şu an çok gururlu ve heyecanlıyım. Buraya her çağırıldığımda farklı hisler ile geliyorum.’''

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar