Gunboyugazetesi.com.tr'den Bülent Aydemir'e açık çağrı

Gunboyugazetesi.com.tr'den Bülent Aydemir'e açık çağrı
MHP'nin Habertürk sunucusu Ebru Baki'yi hedef göstermesinin ardından çalışma arkadaşına sahip çıkan Bülent Aydemir kanaldaki işinden oldu. Kalemini satmayan Aydemir'e açık çağrımızdır. Günboyu gazetesinin kapısı size açık!

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, MHP'nin hedef gösterdiği çalışma arkadaşı Ebru Baki'yi cesaretle savunarak, "Son zamanlarda bir alışkanlık başladı böyle gazetecilere, hoşuna gitmeyen bir şey olduğunda ayar veren, hedef gösteren açıklamalar. Bu ifadeleri, aynen ölçüsüyle, ne bir eksik ne bir fazla, Ulvi Bey’e iade ediyorum. Gazetecileri hedef gösteren böyle açıklamaları kabul etmiyorum. Benzer şeyler geçmişte benim de başıma geldi.

Bana sahip çıkan kimse olmadı. Bizim sahibimiz belli zaten, yüce Allah. Senin sahip çıkılmaya ihtiyacın yok ama şunu söylemek istiyorum. Bunu misliyle iade ediyorum. Ben Diyarbakır’da doğdum. Dünyanın dört bir tarafını gezdim. Döndüm dolaştım ülkemde işimi yapıyorum.

Bu toprakların her karışına aşık bir adamım. Delikanlılıksa işte bak ekrandan söylüyoruz. Gidip öyle tweet atıp, hesabımdan çıkmıyorum. Ulvi bey kendisi yaptı bunu biliyorum, çıkıp özür dilemeli.

Eğer MHP genel başkanı da, kurumsal kimliği de bunun arkasındaysa, onlar da özür dilemeli." ifadelerini kullandı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Twitter hesabından başlattığı "HabertürkTVİzlemiyorum" kampanyasının ardından ise Bülent Aydemir'in kanalla ilişiğinin kesildiği öğrenildi. 

AYDEMİR'E AÇIK ÇAĞRI

Buradan Bülent Aydemir'e açık çağrıda bulunuyoruz. 

gunboyugazetesi.com.tr'nin kapısı kalemini satmayan, arkadaşının hakkını savunmak uğruna işinden edilen Bülent Aydemir'e sonuna kadar açıktır. 

Gel, gazeteciliğine özgürce Günboyu'nda devam et. 

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin 100 maddelik yeni anayasa taslağını duyurduğu basın açıklamasını canlı yayındaki programında gündemine taşıyan Habertürk TV sunucusu Ebru Baki MHP'nin hedefi olmuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medya hesabından Ebru Baki'nin konuya ilişkin haber sunumunu "Kudurdunuz değil mi?" diye hedef alıp, "Ebru Baki, her seferinde MHP’ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden, alaycı gülümsemesiyle gerçekleri çarpıtan sözde bir gazetecidir" demişti.

Bülent Aydemir bunun üzerine programda Ebru Baki'ye, "Senin sahip çıkılmaya ihtiyacın yok ama seninle program yapan bir arkadaşın olarak şunu söyleyeyim bunu iade ediyorum" dedi.

Bahçeli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Habertürk TV İzlemiyorum" şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Bülent Aydemir'in işine son verilirken günün ilerleyen saatlerinde Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz sorumluluğu üzerine aldığını söyleyerek istifasını verdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar