Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

09-11-23-01gun-page-0001-001.jpg

EMEKLİ MAAŞLARI GÜNEŞ ALTINDAKİ KAR GİBİ ERİDİ

İktidarın bir türlü frenleyemediği enflasyon karşısında maaşlarının alım gücünün her geçen gün daha da düşmesine isyan eden emekliler, “Bizim ölmemiz mi bekleniyor” diye tepki gösteriyor.

Tüm Emekliler Derneği (Tüm Emek Der) Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Ekim 2023 ayı TÜFE’sini açıklamasının üzerine açıklamalarda bulundu. Çalışkan, “Emeklilerin dayanacak gücü kalmadı. Emeklilerin maaşları ilkbahardaki kar gibi eriyor. 2023 Ekim ayı TÜFE’ si %3,43 açıklanmış ve emeklinin maaşı 2023 Temmuz ayından bugüne kadar açıklanan TÜFE’ye göre %29,41 ermiştir. Biz emeklilerin pazar enflasyonuna göre ise %50 erimiştir” dedi. Çalışkan “Mevcut emeklilere farklı zamanlarda aynı prim gününe farklı ABO ile aylık bağlanmıştır. Her platformda dile getirdiğimiz gibi tüm emeklileri kapsayan hizmet ve prime dayalı gösterge ve katsayı sistemine uygun bir intibak yasasının çıkartılması gerekmektedir. Her platformda da söylemeye devam edeceğiz. Talebimiz olan intibak düzenlemesi, emekliler arasındaki farklı uygulamalardan meydana gelen adaletsizliği giderecektir.” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) de sosyal medya üzerinden bir anket düzenledi. “Emekli aylığınızla, en son ne zaman bir restoranda ailece yemek yiyebildiniz?” sorusuna son 1 ay içinde diyenlerin oranı %2,6, son 1 yıl içinde diyenlerin oranı %8, 1 yıldan daha fazla diyenlerin oranı %30,5, hiç diyenlerin oranı ise %58,9 oldu. İktidarı eleştiren TÜED, “2020’den alınan maaş ile bu yana emeklinin aylığıyla alabileceği altının 10.5 gr eridiğine vurgu yapan TÜED, “Emekliyi enflasyona ezdirmediyseniz, bizim 10.5 gram altınımız nerede Sayın Şimşek” açıklaması yaptı. Öte yandan TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın “Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirecek, yine bütçemiz doğrultusunda emekli maaşlarının iyileştirilmesine yönelik detaylı değerlendirme ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz” sözlerini değerlendirdi.

Şahin, “En düşük emekli maaşımız 7 bin 500 lira alıyor. Bu maaşla geçinmek gerçekten zor. Hükümetin bu konuda bir adım atacağını düşünüyorum. Umarım Sayın Bakanımızın da söylediği gibi maaşlara yapılacak ciddi zamla emeklimizin yüzü güler. En düşük emekli maaşının mutlaka asgari ücret seviyesinde olması gerekiyor. Bu elzem bu zaruri bir durum” dedi

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar