Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

07-01-24-01gun-page-0001-001.jpgGAYTANCIOĞLU: İTHAL BİTKİSEL YAĞA 10 MİLYAR DOLAR ÖDEYECEĞİZ

Eski CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “Türkiye bir tarım ülkesi, Neden yağlık tohumlu bitkilerin üretimine destek verilmiyor? Bunu anlamak mümkün değil. Biz maalesef milyarlarca doları başka ülkelerin çiftçilerine avuç avuç veriyoruz” dedi

CHP eski Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Türkiye’nin önümüzdeki yıl ithal bitkisel yağa ödeyeceği paranın 10 milyar dolara yaklaşacağını belirterek “Türkiye bir tarım ülkesi, topraklarında her şey yetişiyor. Neden yağlık tohumlu bitkilerin üretimine destek verilmiyor? Bunu anlamak mümkün değil. Biz maalesef milyarlarca doları başka ülkelerin çiftçilerine avuç avuç veriyoruz” dedi. Eski CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, kanola ekili tarlada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yağlık bitki ithalatı yaptığını, Türk çiftçisinin ise desteklenmediğini ifade etti. Türk çiftçisinin desteklenmemesi durumunda milyarlarca doların başka ülkelere verileceğini kaydeden Gaytancıoğlu, geçtiğimiz yıl Türkiye’nin 6 milyar dolar değerinde bitkisel yağ ithalatı yapıldığını dile getirdi. Gaytancıoğlu, şunları söyledi: ”Bu tarlada kanola var. Kışlık ekiliyor, artık çok nadir ekiliyor. Neden mi, çünkü çok ithalat yapılıyor. Geçtiğimiz yıl 6 milyar dolarlık kanola, ayçiçeği, soya, pamuk yağı ithalatı yapıldı ve iddia ediyorum, şimdiden de söylüyorum teşvikler yapılmazsa, kuraklıktan çok etkilendi ayçiçekleri bu sene ayçiçeği ekilişimiz neredeyse yüzde 30 azalacak. Kanola ekimimiz çok çok az ve yağa ödeyeceğimiz para 10 milyar dolara yaklaşacak.

SAHTE ZEYTİNYAĞ SATICILARINA 262 BİN TL CEZA

Kaliteli zeytinyağının litre fiyatının 600 lirayı aşması, ahlaksız satıcıları sahteciliğe yönlendirdi. Piyasaya sahte zeytinyağı süren iki kişiye 262 bin 477 lira ceza verildi. Şüphelilerin ucuz bitkisel yağların içine aroma ve endüstriyel boya kattığı tespit edildi. Eskişehir’de, sahte zeytinyağı üreterek piyasa sürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheliye ayrıca idari para cezası uygulandı. İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Tepebaşı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan araştırmada, 2 zanlının piyasadan temin ettikleri ucuz palm, pamuk, soya gibi bitkisel yağların içine aroma ve endüstriyel boya katarak sahte zeytinyağı ürettiği belirlendi.

Ambalajlarına sahte ve taklit markalar basarak zeytinyağını piyasaya sürdükleri tespit edilen şüphelilere ait iki adrese ve bir araca eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda 845 litre sahte zeytinyağı, 10 elektronik sigara, 50 elektronik sigara cihazı muhteviyatı ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında “Sınai Mülkiyet Kanunu’na muhalefet”, “Veteriner Hizmetleri ve Bitki Gıdaları Sağlığı Kanunu’na muhalefet”, “marka hakkına tecavüz” ve “kişilerin sağlığını tehlikeye sokacak şekilde gıda maddesi üretmek” suçlarından işlem başlatıldı. Ayrıca, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce şüphelilere 262 bin 477 lira idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar