Gülistan Doku'nun okul yönetimine yazdığı dilekçe ortaya çıktı

Gülistan Doku'nun okul yönetimine yazdığı dilekçe ortaya çıktı
Tunceli'de 5 Ocak'ta ortadan kaybolan ve tüm Türkiye'nin haber beklediği üniversite öğrencisi Gülistan Doku hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Gülistan'ın okul yönetimine, mevcut sıkıntılar hakkında dilekçe yazdığı ve dilekçede, "Dikkate alınmıyoruz" ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

Tütkiye'nin iyi haber beklediği Gülistan Doku hakkında yeni bir gelişme yaşandı. 5 Ocak'ta ortadan kaybolan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun ortadan kaybolmasında erkek arkadaşının etkisi olabileceği üzerinde duran polis ekipleri çalışmalarına devam ederken, genç kızın okul yönetimine yazdığı mektup ortaya çıktı.  Aile suda bulunan Gülistan Doku’ya ait ve onun okul yönetimine yazmış olduğu bir dilekçenin varlığından söz ediyordu. O dilekçe örneği ortaya çıktı.

"DERSLERDEN FAYDALANAMIYORUZ" 

BirGün’ün haberine göre, Dilekçede, “Kaale alınmamaktayız. Psikolojik olarak üzerimizde baskı yaratılıyor. Okulumuzdaki, arkadaşlarımızın bize karşı kışkırtılması ayrıca bir baskı yaratıyor. Dilekçelerimiz dikkate alınmıyor. Alanımızın derslerinden faydalanamıyoruz…” ifadeleri bulunuyor.

ARAMA KAYDI ORTAYA ÇIKTI 

Aile, C.A. isimli bir öğretim görevlisinin derse geç kalan öğrencilerden 5 TL topladığı yönündeki şikâyet ve iddiaların üzerinde durulması gerektiğini de söylerken, Doku ile ilgili yurt ve okul yönetiminin kesin bilgi ve belgelerin kendileri ile paylaşılmasını da istiyor. 3’üncü haftayı geride bırakan arama çalışmalarında bugüne kadar Dinar Köprüsü’nde kardeşine ait olduğu iddia edilen bir makas bulunmuştu. Kayıp ihbarı yapıldığı 6 Ocak 16.26’da ise Doku’nun arkadaşı Abakarov ile 4 saniyelik arama kaydı yaptığı anlaşılmıştı.

BASKI VE TACİZ İDDİASI 

Doku vakası çok derin boyutlardan ele alınmalı diyen BirGün yazarı Erk Acarer, Munzur Üniversitesi ve kaldığı yurda ilişkin şaibeler de bulunduğunu belirterek “2 öğrencinin intihar girişiminde bulunduğu ileri sürülüyor. Okulda sadece öğrencilere değil öğretim görevlilerine de baskılar yaptığı aktarılanlar arasında. Ayrıca yurt ve okul çevresinde kadın öğrencilere yönelik bir istismar ağı kurulduğu iddia ediliyor” dedi. 

İşte o mektup: 

glstan-doku-dileke.jpg

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar