Google'dan yeni adım: Çok kullanılacak iki yeni özellik kullanıma sunuluyor

Google'dan yeni adım: Çok kullanılacak iki yeni özellik kullanıma sunuluyor
Teknoloji devi Google, birisi videolarda istenilen objeyi bulanıklaştırma olmak üzere milyonlarca kişinin kullanacağı iki yeni özelliği kullanıma sunma kararı aldı.

Dünyanın en büyük arama motoru olan ve Android dahil pek çok önemli proje ve markanın da arkasında olan Google, hayatı kolaylaştıracak 2 yeni özelliği daha kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Teknolojioku''da yer alan habere göre Google, ilk olarak makine öğrenimi ilkesi ile çalışan ve ekranda görünen ve bulanıklaşması istenilen objeleri blur''layan yeni bir özelliği milyonların kullanımına sunacak.

İlki, nesneleri algılamak ve ekranda göründükleri anda bir bulanıklık uygulamak için makine öğrenimini kullanan, artık Github''da bulunan Magritte adlı dahili bir proje. Bununla plakalar, dövmeler ve benzeri rastgele nesneleri gizleyebiliyorsunuz.

Google, blogda "Bu kod, özellikle daha fazla gizlilik güvencesi vermek isteyen video muhabirleri için oldukça kullanışlı" diye yazdı. "Bu açık kaynak kodunu kullanarak, kameramanlar bir videodaki nesneleri bulanıklaştırırken zamandan tasarruf edebilir."

Uzun adı "Fully Homomorphic Encryption (FHE) Transpiler" olan diğer kod ise, geliştiricilerin kişisel olarak tanımlanabilir bilgilere erişmeden şifrelenmiş veriler üzerinde hesaplamalar yapmasına olanak tanıyor. Google bunun finansal hizmetler, sağlık hizmetleri ve devlet gibi sektörlere yardımcı olabileceğini söylüyor: “Burada hassas verilerin işlenmesiyle ilgili güvenlik garantisi en yüksek öneme sahip."

Google, PET''lerin çoğunlukla akademik bir alıştırmadan sonra ana akıma girmeye başladığını belirtiyor. Beyaz Saray kısa süre önce teknolojiyi lanse etti ve "araştırmacılara, doktorlara ve izin verilen diğer kişilerin, verilerin tamamına erişmeden hassas verilerden içgörü elde etmelerine izin verecek" dedi. Google, hem ABD hem de Birleşik Krallık hükümetlerinin bu yıl mali suçlar ve halk sağlığı acil durumları etrafında PET çözümleri geliştirmek için bir yarışma düzenlediklerini kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar