Google'dan öğrencilerin okul hayatını değiştirecek güncelleme: Dev özellik kullanıma sunuldu

Google'dan öğrencilerin okul hayatını değiştirecek güncelleme: Dev özellik kullanıma sunuldu
Teknoloji devi Google, NotebookLM adlı aracında özellikle öğrenciler için not almayı kolaştıracak yeni özelliğini duyurdu.

Google tarafından geliştirilen ve Gemini Pro ile desteklenen yapay zeka aracı NotebookLM, kullanıcıların uzun metinlerden özet çıkarmalarını ve bilgi edinmelerini sağlıyor. Ancak, dikkat çeken bir özellikle, NotebookLM'in ChatGPT gibi sohbet botlarından farklı olarak internetten bilgi sağlamak yerine, kullanıcının belirlediği kaynaklardan yararlanmasıdır. Bu kaynaklar Google Drive üzerinden çekilebilir, PDF dosyaları yüklenebilir veya doğrudan kopyalanan metinler kullanılabilir.

ggg.jpg

xWised Haber'de yer alan bilgilere göre, öğrenciler için son derece faydalı olan bu araç, en fazla 100 kaynaktan yararlanarak özet çıkarma imkanı sunmaktadır. Örneğin, sınav öncesi son dakika çalışmaları için ders notlarınızı NotebookLM kullanarak özetleyebilir ve konuyu hızlıca anlayabilirsiniz.

Araç sadece özet çıkarmakla kalmayıp, aynı zamanda verilen kaynaklarla ilgili soruları da yanıtlayabilmektedir. Örneğin, uzun bir metinden sadece belirli bilgilere ihtiyacınız varsa, NotebookLM bu konuda size yardımcı olabilir.

g2.jpg

Şu an için sadece İngilizce dilinde kullanılabilen Google NotebookLM, ABD'de herkesin erişimine açıldı. Ancak global olarak ne zaman kullanıma sunulacağı henüz kesinlik kazanmış değil. Gelecekteki haftalar, dünya genelindeki kullanıcılar için umut vadeden gelişmelere sahne olabilir. Bu yeni yapay zeka aracıyla öğrencilerin ve bilgiye hızlı erişim isteyen herkesin işleri kolaylaşacak gibi görünüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar