Google'dan dev güvenlik adımı: Koruma kalkanı devreye giriyor

Google'dan dev güvenlik adımı: Koruma kalkanı devreye giriyor
Google, tarayıcısı olan Chrome'a kullanıcılarının adeta koruma kalkanına gireceği dev bir yenilik getirmeye hazırlanıyor.

Google, Chrome tarayıcısında kullanıcıların gerçek IP adresini gizleyerek çevrimiçi gizliliklerini korumak için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Şirketin çalıştığı özellik “IP Koruması” olarak adlandırılıyor. Söz konusu güvenlik çalışmalarına ilişkin detaylar ortaya çıktı.

Google Chrome’un geliştirici ekibi, IP adreslerinin, kullanıcıların internet alışkanlıklarını takip etmek için “istismar edildiğini” biliyor ve bu yüzden şirket, kullanıcı gizliliği ile web’in temel fonksiyonları arasında bir denge sağlamak istiyor.

g1.jpg

Bilindiği gibi, web siteleri ve çeşitli online servisler, kişilerin internet üzerindeki eylemlerini kaydediyor ve dijital kimlikler oluşturuyor. IP adresleri de bu amaçla kullanılıyor. Bu da, doğal olarak ciddi gizlilik sorunlarına yol açıyor.

g2.jpg

Google Chrome gerçek IP’nizi gizleyecek: IP Koruması geliyor Tam Boyutta Gör IP takibi büyük bir sorun Sadece üçüncü taraf çerezlerini silmek veya ayarlarını değiştirmek yeterli değil. IP adresi takibi, ortalama bir internet kullanıcısı için daha büyük bir problem. IP adreslerinin, internet üzerindeki temel hizmetlerin çalışmasında oynadığı rol, bu problemi daha zorlu hale getiriyor.

Google Chrome’da sunulacak olan IP Koruması çözümü, üçüncü taraf trafiğini proxy sunucularına yönlendirerek kullanıcıların gerçek IP adresini saklamayı hedefliyor. Bu sayede, web siteleri gerçek IP adresini göremeyecek ve tarayıcıdaki gizlilik daha yüksek bir seviyeye ulaşacak.

g3.jpg

IP Koruması özelliği, web ekosistemi geliştikçe kendisini güncelleyerek kullanıcıları site arası takipten korumaya devam edecek ve proxy trafiğine daha fazla alan dahil edecek. Geliştirici ekibin planına göre yeni özellik Chrome 119 ve Chrome 125 sürümleri arasında test edilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar