Google'dan android telefonlar için dev yenilik

Google'dan android telefonlar için dev yenilik
Teknoloji devi Google açıkladı. Android telefonların kâbusu olan yavaşlık gidiyor. Açıklanan bu yeni hamle ile tüm Android telefonlarda uygulama yavaşlıkları son bulacak.

ZÜLEYHA ÖNCÜ-GÜNBOYU

Teknoloji devi Google son açıklamalarında Android telefon kullanıcılarına müjdeyi verdi. Google son paylaşımı ile artık Android telefon kullanıcılarının kâbusu olan yavaşlığın son bulacağını artık uygulamaların atılan bu son adımla daha hızlı kullanılabileceğini belirtti. Android kullanıcılarının sürekli ve tek şikâyet ettikleri nokta olan işletim sistemindeki sıkıntılar ile meydana gelen yavaşlık Google’ın üzerinde çalıştığı hamle ile son bulacak. Google blog gönderisine göre Android uygulama açılma hızı arttırılacak.

İşte konu ile ilgili tüm detaylar…

GOOGLE ANDROİD KULLANICILARINA DUYURDU!

Teknoloji devinden yayımlanan son blog gönderisinde dikkat çeken bir rapor bulunduğu açıklandı. Android işletim sistemi için yayımlana raporda ART 13’te işletim sisteminin hızlandırılabileceği belirtilirken tüm Android kullanıcılarına müjde verildi. Artık uygulamalar %30 daha hızlı açılabilecek.

Google, Android Geliştiricileri için yayımladığı blog gönderisi içerisinde oldukça dikkat çeken bir rapor yayımladı. Yayımlanan rapora göre Google Android kullanıcılarının kâbusu olan yavaşlığın %30 oranında hızlandırılabildiği duyuruldu. Şirket, Android Runtime (ART) için paylaşılan raporda şirket, ART 13‘te Android uygulamaların açılış süresini yüzde 30 oranında hızlandırmanın başarıldığını dile getirdi. Özellikle kullanıcı deneyimleri için büyük bir adım olduğuna dikkat çeken Google Apple işletim sistemcisi İOS’a karşı da iyi bir rekabet olacağını dile getirdi.

ANDROİD RUNTİME (ART) NEDİR?

Android Runtime (ART) Google tarafından geliştirilen bir sistemdir. Bu sistemin amacı ise Android işleti sistemi içerisinde uygulamaların daha hızlı açılabilmesidir. Yani ART, kullanıcının herhangi bir uygulama başlatması ile söz konusu uygulamanın kodlarını cihazın anlayabileceği dil olan makine diline çevirir. Google ise bu yazılımda sürekli olarak çalışmalar yürütüyor ve performansı yükseltmeye çalışıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar