Google şifre girişini bitiriyor: Passkeys özelliği nasıl kullanılacak?

Google şifre girişini bitiriyor: Passkeys özelliği nasıl kullanılacak?
Google, daha önce duyurduğu Passkeys isimli özelliği tüm kullanıcılara ulaştırmaya başladı. Bu özellikle Google hesaplarına giriş yaparken şifre kullanımı yerine biyometrik veri ya da PIN kullanacak.

Google, 2023'ün ilk aylarında "Passkeys" olarak isimlendirdiği yeni bir özelliği duyurmuştu. Bu yeni özellikle kullanıcılar, Google hesaplarına girerken şifre yerine başka bir imkana kavuşuyordu.

Passkeys özelliğini aktif hale getiren kullanıcılar, Google'a ait uygulamalarda veya Google hesabını kullanarak bir internet sitesinde oturum açacakları zaman, şifre yerine parmak izi, yüz taraması veya PIN kodu kullanmayı tercih edebiliyorlardı.

Webtekno'nun haberine göre bir süredir test aşaması kapsamında olan bu özellikle ilgili yapılan son açıklama, artık tüm kullanıcıların Passkeys için teşvik edileceğini gözler önüne seriyor.

Google, artık hem kurumsal hem de bireysel kullanıcılar için bu yeni özelliği varsayılan olarak aktif hâle getirecek. Kullanıcı, bundan sonra Google hesabına giriş yapmaya çalıştığında, geleneksel şifre veya iki faktörlü kodlar yerine biyometrik veriler ya da PIN kodu kullanacak.

PASSKEYS DAHA MI GÜVENLİ?

Eğer bir Google hesabınız varsa ve bu hesabınızın ayarlarını yapıp iki faktörlü doğrulamayı aktif hâle getirdiyseniz, hesabınız için zaten ekstra güvenlik katmanı uygulamışsınızdır. Google, Passkeys'in bundan daha iyi bir yöntem olduğunu çünkü siber saldırganların, yeri geldiğinde telefondaki tüm detaylara ulaşabileceklerini söylüyor. Passkeys ise oturum açmaya çalıştığınızda biyometrik verilere ya da kaydedilmeyen PIN kodlarına ihtiyaç duyacak. Google, Passkeys'in yüzde 40 daha hızlı olduğunu belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar