Google, arama motorunun arayüzü çeşitleniyor!

Google, arama motorunun arayüzü çeşitleniyor!
Dünyanın en çok kullanılan arama motorlarının başında gelen Google, arayüzünü geliştirerek kullanıcılarına daha iyi deneyimler sunmak istiyor. Şirket, bu doğrultuda arama motorunun bulunduğu sayfaya birtakım yeni özellikler getirmek istiyor.
Google, kullanıcılarına daha iyi hizmet verebilmek adına birtakım eklentileri getirmek istiyor. Diğer arama motorlarının da güçlü bir şekilde gelmesiyle popülerliğini korumak isteyen şirket, şimdi Keşfet‘e benzer bir deneyim için masaüstü web’de bir dizi widget’ı test etmeye başladı.
 
GOOGLE İÇİN BÜYÜK BİR DEĞİŞİKLİK
 
ShiftDelete.net''te yer alan habere göre henüz deneme aşamasında bulunan özelliğin test kullanıcıları tarafından da benimsendiği belirtildi. Yıllardır gözle görünür büyük değişiklikler yapmayan şirket, bu hamlesiyle uzun zaman sonra farklı bir şekilde kullanıcılarının karşısına çıkacak. Eklentiler arasında insanların sıklıkla Google’da aradığı bazı bilgiler yer alacak.
 
İşte Google’ın test ettiği yeni widget eklentileri
 
Hava Durumu: Bu widget eklentisinde anlık hava sıcaklığına dair bilgiler yer alıyor. Ayrıca üzerine tıklandığında 3 günlük hava tahmin raporunu da gösterecek.
 
Trend: Bu eklentide ise en çok aranan içerikler kapak resmi ile birlikte yer alıyor.
 
Ne İzlemeli?: Bu bölümde de en çok izlenen video içerikler bulunuyor.
 
Hisse senetleri ve piyasalar: Birçok kullanıcının gün içinde sıklıkla göz gezdirebileceği bu özellik, üzerine gelindiğinde tüm günün grafiği grafiğini gösterecek.
 
Yerel Etkinlikler: Kullanıcının konumuna göre yakın çevresindeki yapılan sosyal etkinlikleri, günü ile birlikte gösterecek.
 
Kovid Haberleri: Bu eklenti ise yerel ve küresel bazdaki vaka sayıları ve haberlerini barındıracak.

 

 
Bu özelliğin ne zaman küresel sürümlere geleceğine dair henüz net bir bilgi yok. Fakat, içeriden sızdırılan bilgilere bakılırsa şirket, arama motorunda önemli değişikler yapıp yeni özellikler getirmek istiyor. Bu doğrultuda geçtiğimiz yılın son bahar döneminde karanlık mod özelliğini başlatmıştı. Görünüşe göre bu özellik de en kısa sürede tüm kullanıcılara gelebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar