Gıdanın üreticisi de tüketicisi de perişan

Gıdanın üreticisi de tüketicisi de perişan
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

21-04-24-01-gun-page-0001-001.jpg

‘GIDA EL YAKIYOR ERİŞİM İMKANSIZ HALE GELDİ’

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, çiftçiden alınan ürünlerin market raflarında 4 katına satıldığına dikkat çekerek, bu durumun vatandaşların gıdaya erişimini imkansız hale getirdiğini belirtti. Başevirgen, "Vatandaşlarımızın yaşamak için tüketmek zorunda oldukları gıdalar bile el yakıyor. Bu fiyatlarla vatandaşların gıdaya erişimi imkansız hale geldi" dedi.

Başevirgen, üretici fiyatları ile market fiyatları arasındaki fahiş farklara dikkat çekti. TÜİK verilerine göre tarım ürünleri üretici fiyat endeksinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 61,87 arttığını ifade etti. En yüksek artışın yüzde 170,17 ile yağlı meyvelerde yaşandığını, bunu koyun, keçi ve işlenmemiş süt fiyatlarının izlediğini belirtti.

Marketlerde fiyatı en fazla artan ürünün yüzde 61,2 ile beyaz lahana olduğunu belirten Başevirgen, üretici ve market fiyatları arasındaki farkın vatandaşların bütçesini olumsuz etkilediğini vurguladı. Başevirgen, "17 bin liralık asgari ücretle vatandaşlarımız dana eti, tavuk eti ya da sebzelerden bazılarına bile yaklaşamıyor" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın asgari ücrete Temmuz'da ara zam yapılmayacağı açıklamasını da eleştiren Başevirgen, "Bu durum, milyonlarca vatandaşın ekonomik sıkıntı içinde kalmasına neden oluyor" şeklinde konuştu.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar