Geriye sadece Tanzanya kaldı

Geriye sadece Tanzanya kaldı
Türk Lirası'nın diğer para birimleri karşısındaki değer kaybı endişe verici şekilde devam  ediyor. Türk Lirası, dünyanın en fakir ülkelerinin para birimleriyle neredeyse kafa kafaya geldi.

Merkez Bankasının müdahalesi de yetmedi, TL erimeye devam ediyor.  Merkez Bankasının önceki gün dördüncü kez piyasaya müdahale etmesine rağmen dolar kısa sürede 14 TL’nin üzerine çıktı. Dünyadaki birçok para birimi karşısında değer kaybeden TL’nin gerisinde Tanzanya Şilini, Afgan Afganisi ve Arjantin Pesosu gibi ülkelerin para birimleri kaldı. Döviz karşısında TL, pul olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Doların 15’e dayanmasından dolayı Türkiye, haftaya Merkez Bankasının piyasaya 4’üncü kez müdahalesiyle başladı. Müdahale sonrası dolar, 14’ün altına düşerken, kısa süre sonra bu müdahale de etkisini yitirdi. Dolar 15’i, Avro 17’yi zorlarken, TL dünyanın en fakir ülkelerinin para birimleri seviyesine doğru hızla ilerliyor.

ARJANTİN PESOSU, AFGAN AFGANİSİ, TANZANYA ŞİLİNİ...

Türk Lirası’ndaki değer kaybı sonrasında sadece birkaç ülkenin para birimi aşağı sıralarda kaldı. TL’nin yabancı paralar karşısında değer kaybetmesi son aylarda komşu ülkelerden Türkiye’ye girişleri hızlandırdı. Özellikle Bulgaristan ve Gürcistan gibi ülkelerin bile market alışverişi için hafta sonları Türkiye’ye gelmesi pes dedirtti. TL’deki değer kaybı maalesef durdurulamazken, yüksek enflasyonla boğuşan Arjantin Pesosu, Afgan Afganisi ve Tanzanya Şilini’nin de TL ile neredeyse kafa kafaya gelmesi dikkat çekti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar