Genel merkez ve değişimcilerin yarışı kızışıyor: Özgür Özel CHP liderliğinde Kılıçdaroğlu'na karşı oy oranını açıkladı

Genel merkez ve değişimcilerin yarışı kızışıyor: Özgür Özel CHP liderliğinde Kılıçdaroğlu'na karşı oy oranını açıkladı
CHP’de esen değişim rüzgârlarının altında kurultaya sayılı günler kala CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Özgür Özel, Ankara’da bir otelde gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Özel, CHP liderliğinde Kılıçdaroğlu'na karşı oy oranını açıklarken dikkat çeken ifadelere yer verdi.

ÖZLEM BARAN-GÜNBOYU

CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Özgür Özel, Ankara’da bir otelde gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Özel’e milletvekilleri Gökçe Gökçen, Gamze Taşçıer, Ensar Aytekin ve Yalım Halıcı da eşlik etti. Özel’in yanında seçim öncesinde Kılıçdaroğlu’nun A takımında olan Selin Sayek Böke de eşlik etti.

1-tram.jpg

Özel’in verdiği mesajlarda öne çıkan başlıklar şöyle:

“KURULTAYI 4-5 KASIM’DA DEĞİL, 12 KASIM’DA YAPMAYI TERCİH EDERDİK”

Kasım’daki kurultayda genel başkanı son kez delege sistemiyle seçmeyi hedeflediklerini belirten Özel, “Bundan sonra tüm üyelerin katılımıyla genel başkanın seçilmesini ve hem genel başkan seçiminde hem de il ve ilçe başkanlarının seçiminde üyelerin tam katılımını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

“Kurultayı 4-5 Kasım’da değil, 12 Kasım’da yapmayı tercih ederdik” diyen Özel, “5 Kasım günü bütün üyelerimizle, 81 ilde, 975 ilçede başvuran bütün adayların katılacağı temayül niteliğinde bir ön seçim gerçekleştirmeyi, üyelerimizin belirlediği adayı 12 Kasım’daki resmi kurultayda kamu otoritesine bildireceğimiz bir şölene çevirmeyi doğru bulurduk” şeklinde konuştu.

3-wvyx.jpg

“İTTİFAKIN İÇ HUKUKU ÖNCEDEN YAZILIR”

“Sizin ittifaklara yaklaşımınız nasıl olacak? Şu andaki durum nasıl?” sorularını yanıtlayan Özel, şu ifadelere yer verdi:

“Üzülerek söylüyorum: CHP’nin ittifak potansiyelinde bir erozyon, bir aşınma, bir gerileme var. İttifak potansiyelimizi kaybetmek üzereyiz. Ben Kasım’da yapacağımız kurultaydan çıkacak değişim, heyecan ve umutla muhataplarımızla yeni ilişkiler kurabileceğimiz bir enerjiyle hareket etmeyi ümit ediyorum.

Kurultaydan sonra böyle avucumuzu açarak, “bir hesabımız, bir kitabımız yok ve el sıkışmaya geliyoruz” diyerek bütün ittifak ortaklarımızla görüşeceğiz.

Her yerde ittifak yapacağız diye bir şey yok. Partilerin kendi kararlarına elbette saygılı olacağız. Ama bu ülkeyi seven ve son seçimde bir araya gelmiş 2300 maddede anlaşabilmiş ittifak ortaklarının birlikte olmadıklarında kaybedecekleri yerler ortaya çıktığında oralarda ittifak yapmamak harakiri yapmak anlamına gelir. O şartları sonuna kadar mutlaka zorlayacağız. İttifakın iç hukuku önceden yazılır. Sürekli ittifak halinin de elbette kimseye faydası yok.”

4-ax0f.jpg

"GENEL MERKEZLE BAŞABAŞ BİR DURUMDAYIZ"

“Kurultay yarışında ne durumdasınız?” sorunu yanıtlayan Özel, “değişimciler her yerde kaybediyor’ havası yok diyerek” şu ifadelere yer verdi:

“İlk hafta genel merkezin iyi sonuçlar beklediği yerlere kurultay yaptırılır. Takvim ona göre tanzim edilir. Bu gayet de normal bir şey. İlk hafta bir adım gerideydik. Geçtiğimiz hafta son derece olumsuz kampanyalar yapılmasına rağmen, blok listelere rağmen listelerin içindeki değişimci sayıları azımsanmayacak sayılarda çıkıyor.

Yani öyle yaratılmaya çalışıldığı gibi ‘Genel merkez rüzgârı var, değişimciler her yerde kaybediyor’ havası yok. Pazar günü 10 kongrenin 9’unu kaybettiler. En kötümser okumayla genel merkezle bizim şu an itibariyle başabaş bir durumda olduğumuzu görüyoruz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar