Genco Erkal'dan çok tartışılacak paylaşım

Genco Erkal'dan çok tartışılacak paylaşım
Tiyatro sanatçısı Genco Erkal, Gogol tarafından kaleme alınan "Bir Delinin Hatıra Defteri" isimli tek kişilik oyununu dikkat çeken bir paylaşımla duyurdu.

Genco Erkal, 24 Ağustos akşamı İzmir'de sahnelenecek "Bir Delinin Hatır Defteri" oyununu, manidar bir paylaşımla duyurdu. 24 Ağustos saat 21.00'de İzmir Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu'nda izleyicisiyle buluşak oyunla ilgili Twitter hesabından manidar bir paylaşım yapan sanatçı, "Akıl hastanesinde yatan bu gariban kendini İspanya Kralı sanıyor. Benzetmek gibi olmasın, var böyle kendini padişah filan sananlar... 24 Ağustos akşamı bunu İzmir’de Karşıyaka’daki Tiyatroya getirip ibreti alem için millete göstereceklermiş, aman dikkat sonu böyle oluyor diyerek" ifadelerine yer verdi. 

twit.jpg

"50 YIL SONRA YENİDEN YORUMLUYOR"

Türkiye'de oynanan ilk tek kişilik oyun olan "Bir Delinin Hatıra Defteri"ni Genco Erkal 50 yıl sonra yeniden yorumluyor. Nikolay Gogol'un en sevilen öykülerinden olan "Bir Delinin Hatıra Defteri", 1965 yılında sahneye uyarlanmış ve Türkiye'de ilk tek kişilik oyun olarak Genco Erkal tarafından Ankara Sanat Tiyatrosu'nda oynanmıştı. Yıllar boyunca sanatçı aynı eseri üç kez, üç değişik yorumla sahneledi. Şimdiki yapım oyunun 50. yıl kutlaması olarak gündeme geliyor.

genco2.webp

Nikolay Gogol'ün yazdığı "Bir Delinin Hatıra Defteri", Coşkun Tunçtan tarafından Türkçeleştirildi. Genco Erkal'ın uyarladığı, yönettiği ve oynadığı tek kişilik oyunun müzikleri Mete Sakpınar'a, sahne tasarımı Duygu Sağıroğlu'na, kostüm tasarımı Özlem Kaya'ya ve sahne fotoğrafları Vedat Açıkalın'a ait. 24 Ağustos akşamı İzmir'de sahnelenecek oyunun biletleri biletix'ten temin edilebilir.

genco-ic.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar