Koronavirüs geri mi dönüyor?

Koronavirüs geri mi dönüyor?
Omicron'un yeni alt tipleri BA.4 ve BA. 5 sonrası aşıların güncellenmesi için toplantı yapılacak.

Nature dergisinde yer alan habere göre şu anda mevcut aşılar, Omicron ve alt varyantlarına karşı tam olarak etkili koruma sağlayamıyor. ABD İlaç ve Gıda Dairesi''nden (FDA) danışmanlar bu hafta COVID-19 aşılarının güncellenmesi gerekip gerekmediğini tartışmak için toplanacak.

Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden virolog ve aşı bilimcisi Meagan Deming, aşılarda yenileme yapmanın vakti geldiğini söyleyerek, “Virüs değişiyor ve dolayısıyla iki yıl önce işe yarayan bir bileşen gelecekteki varyantlara karşı etkili olmayabilir” şeklinde konuştu.

Her ne kadar birçok bilim insanı aşıların güncellenmesi gerektiğini söylese de sürekli ortaya çıkan yeni varyantlar ve öngörülmesi zor bağışıklık tepkileri konusunda endişe de devam ediyor.


Alman aşı üreticisi BioNTech''in CEO''su ve kurucu ortağı Uğur Şahin, geçtiğimiz ay BioNTech’in yıllık genel kurulunda açıklama yaparak, “Yetkililerin alacağı karara bağlı olarak Omicron varyantına adapte olmuş bir aşı Ağustos, Eylül ya da sonbaharda onaylanabilir” demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar