Gazze'ye yardımlar askıya alınıyor: Ülkeler tek tek çekiliyor...

Gazze'ye yardımlar askıya alınıyor: Ülkeler tek tek çekiliyor...
İsrail'in saldırısı sonrasında uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen'a (WCK) bağlı yedi çalışanın ölümüyle sarsılan İspanyol sivil toplum kuruluşu Open Arms, Gazze Şeridi'ne deniz yoluyla yardım ulaştırma operasyonlarını geçici olarak durdurdu.

İsrail'in düzenlediği saldırı sonucunda uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen'a (WCK) bağlı 7 çalışanın hayatını kaybetmesinin ardından Gazze Şeridi'ne deniz yoluyla yardım götüren İspanyol sivil toplum kuruluşu Open Arms, operasyonlarını askıya aldı. Gazze'ye deniz yoluyla yardım ulaştırma girişimlerini durdurma kararını açıklayan Open Arms, ABD'li yardım kuruluşu WCK ile birlikte aldıkları kararı duyurdu. Saldırının, Gazze'deki insani krizle mücadelede acı verici bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Open Arms, "İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından geçtiğimiz pazartesi gerçekleştirilen bu saldırı, Gazze'deki insani krizi hafifletme çabalarımızda acı bir dönüm noktasıdır. Open Arms gemisinin dün Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Larnaka kentine varmasıyla birlikte, WCK ile birlikte Gazze Şeridi'ne yönelik insani yardım koridorundaki misyon askıya alınmıştır" ifadelerini kullandı.

3pggtzun7uydfmlbkrod9a.webp

Open Arms ve WCK'nın desteğiyle Gazze'ye gönderilen 240 ton yardım, saldırının ardından bölgeye teslim edilmeden GKRY'ye geri dönmüştü. Saldırı öncesinde gemideki 100 ton yardım ise bölgeye teslim edilmişti.

İlk gemi, 12 Mart'ta yola çıkmıştı. Open Arms, WCK ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin desteklediği 200 tonluk ilk yardım gemisi, 12 Mart'ta GKRY'nin Larnaka Limanı'ndan Gazze'ye doğru yola çıkmış ve 15 Mart'ta Gazze'ye ulaşmıştı. Geçtiğimiz cumartesi günü ise GKRY'den yola çıkan 3 yardım gemisi, 1 Nisan'da akşam saatlerinde Gazze'ye varmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar