Gazze'de iletişim ve internet kesildi

Gazze'de iletişim ve internet kesildi
Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren iki Filistinli telekomünikasyon şirketi, Gazze’de iletişim ve internet hizmetlerinde kesinti yaşandığını duyurdu.

Filistin Telekomünikasyon Şirketi Jawwal, Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırıları nedeniyle tüm iletişim hizmetlerinin (cep telefonu, sabit hat ve internet) tamamen kesildiğini duyurdu.

Şirketin resmi açıklamasında, yaşanan saldırılar sebebiyle duyulan üzüntü vurgulanırken, Gazze'nin güneyi ve orta kesiminde Jawwal'a ait tüm hizmetlerin durduğu ifade edildi. Kuzey kesimde ise iletişimin kesintili olarak devam ettiği belirtildi.

Öte yandan, bir diğer telekomünikasyon şirketi Ooredoo da Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırıları sonucunda telekomünikasyon ve internet altyapısını besleyen ana hatların defalarca zarar gördüğünü açıkladı.

Gazze'nin farklı bölgelerinde yaşanan saldırılar neticesinde, Ooredoo'nun hizmetlerinin de ciddi şekilde etkilendiği bildirildi. Haberde, Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırıları sebebiyle 9 kez iletişim kesintisi yaşandığı ve en uzun kesintinin 14 Aralık 2023'te 4 gün sürdüğü bilgisi de yer aldı. Bu durum, bölgedeki telekomünikasyon altyapısının güvenliği konusunda ciddi endişeleri beraberinde getiriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar