Gaziantep’te diyabetli çocuklar için özel etkinlik

Gaziantep’te diyabetli çocuklar için özel etkinlik
Gaziantep Medical Point Hastanesi, diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için küçük yaşta diyabet rahatsızlığı yaşayan çocuklar için özel etkinlik düzenledi.

Gaziantep Medical Point Hastanesi, diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için küçük yaşta diyabet rahatsızlığı yaşayan çocuklar için özel etkinlik düzenledi. Etkinlikte, çocuklara diyabet hastalığı ile ilgili bilgi verildi, sağlıklı beslenme ve egzersiz önerileri sunuldu. Ayrıca, çocuklar için canlı müzik eğlencesi, eğlenceli oyunlar ve hediyeler hazırlanarak diyabetik yiyeceklerden oluşan bir kokteyl gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan çocukların aileleri de diyabet hastalığı ile ilgili bilinçlendirildi. Hastane yetkilileri, diyabetin erken tanı ve tedavi ile kontrol altına alınabilecek bir hastalık olduğunu, ancak ailelerin çocuklarının sağlığına dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. Ailelere, çocuklarının kan şekeri seviyelerini düzenli olarak ölçmeleri, beslenme alışkanlıklarını değiştirmeleri ve fiziksel aktiviteyi artırmaları tavsiye edildi.

t.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar