Gaziantep'te baklavacıların bayram yoğunluğu başladı

Gaziantep'te baklavacıların bayram yoğunluğu başladı
Gaziantep'te Ramazan Bayramı'na günler kala Antep baklavası üretimi artış gösterdi ve bu lezzetin vazgeçilmez olduğu bir dönemde vatandaşlardan yoğun talep alındı. Baklava ustaları, talebi karşılamak için üretimi 2-3 kat artırdı.

Hamido Baklava İşletme Müdürü Behzat Bozkurt, ustaların yoğun bir şekilde çalıştığını ve vardiyalı sistemle üretimi 6 kat artırdıklarını belirtti. Günde ortalama 5 ton baklava ürettiklerini ifade eden Bozkurt, ülkenin dört bir yanından gelen siparişlere yetişmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Bozkurt, “Geleneksel tatlılarımız arasında yer alan Gaziantep baklavası, Ramazan Bayramı'nda özellikle talep görüyor. Üretim ekibimiz, yoğun çalışma temposuyla talepleri karşılamaya çalışıyor. Bayram öncesinde Gaziantep'in yanı sıra Türkiye'nin birçok ilinden ve dünyanın dört bir yanından siparişler alıyoruz. Günlük ortalama 5 ton üretimimizle taleplere yetişmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Gaziantep baklavasının kalitesine dikkat çeken Bozkurt, vatandaşları merdiven altı üretim yapan kalitesiz baklavaları almamaları konusunda uyardı. Gerçek Antep baklavasının içerisinde kaliteli malzemelerin kullanıldığını ve ustalık gerektirdiğini vurgulayan Bozkurt, fiyatına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Gerçek Gaziantep baklavasının ortalama kilosunun 750 TL'den başladığını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar