Gazetecinin sorusuna öyle bir yanıt verdi ki! Ekrem İmamoğlu'nun kaşları neden çatıldı 

Gazetecinin sorusuna öyle bir yanıt verdi ki! Ekrem İmamoğlu'nun kaşları neden çatıldı 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gazetecilerle yaptığı sohbette önemli bir projeye değindi. Gazeteci Mehmet Tezkan Ekrem İmamoğlu'nun kaşlarının çatıldığı o anları köşesinden aktardı. 

T24 yazarı Mehmet Tezkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gazeteciler ile yaptğı sohbeti kendi köşesinden okuyucularına aktardı. 

Tezkan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle: 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kentin bunaltan trafiğini çözmek veya rahatlatmak için yaptıklarını anlattı, yeni projeleri hakkında bilgi verdi.

Toplantıdan sonra bir grup gazeteciyi çay kahve sohbeti yaptı. Konu bürokrasiye, daha doğrusu Ankara'nın çıkardığı güçlüklere geldi. Bazı konularda sorularına cevap bile vermediklerini söyledi.

Yani, Ankara destek değil köstek oluyor. Bunun böyle olacağı belliydi. Erdoğan, Cumhurbaşkanı aynı zaman da yürütmenin yegane sahibi, aynı zaman da AKP Genel Başkanı olarak İstanbul'da muhalefet partisinin lideri.

Böyle bir ucube yapı dünyada yok!

Zaten Türk usulü demelerinin nedeni bu. Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı şapkasıyla CHP'li belediyelerin başarılı olmasını ister mi?

İstemez.

"Devletin başıyım, iyi yapılan işlere destek vermek zorundayım" diye düşünerek hareket etse rakip partiyi güçlendirmiş olacak. Kendi kuyusunu kendi kazacak.

Sorunun ana kaynağı rejim/sistem.

Neyse... İmamoğlu'nun en büyük projesi İstanbul'un doğu - batı ekseni üzerinde yapmayı düşündüğü 72 kilometrelik hızlı metro. Adını Hızray koymuşlar. Beylikdüzü'nden başlıyor, boğazın altından geçerek Sabiha Gökçen Havaalanı'na kadar uzanıyor.

Tabii sadece İmamoğlu'nun karar vermesiyle olmuyor, belediye meclisinden geçmesi, merkezi yönetimin yatırım programına alması gerekiyor, en son Cumhurbaşkanı'nın onaylaması gerekiyor.

"KAŞLARI ÇATILDI"

İmamoğlu bunları söyledikten sonra söz alarak dedim ki; "Prosedür hakkında bilgi verirken aslında projenin neden yapılamayacağını anlattınız."

Kaşları çatıldı; "Neden?" diye sordu.

"Cumhurbaşkanı onay vermez de ondan" dedim.

"CUMHURBAŞKANI'NI DEĞİŞTİRİRİZ"

Güldü; "Cumhurbaşkanı'nı değiştiririz" dedi. Sonra durdu, herhalde iktidar yandaşlarının cümleleri cımbızlayarak başka anlamlar yükleyip kavga çıkardıklarını hatırlamış olacak ki; "2023'te tabii" demeyi ihmal etmedi.

Toplantıdan ayrılırken, "Seçim vurgusunu daha kuvvetli yapın, yoksa 'CHP zihniyeti yine hortladı bunlar darbe ile Cumhurbaşkanı'nı devirmek istiyorlar, hayallerinde bu var, bilinç altlarında bu var' diye yüklenirler" dedim.

Yine gülerek, "2023'ten sonra sorunumuz kalmayacak. 2023'te nasıl olsa Cumhurbaşkanı makamı bize geçecek işlerimiz kolaylaşacak, benim derdim 2023'e kadar beklemeden bazı projeleri hayata geçirmek, ısrarım bu" dedi.

İmamoğlu ile sohbet bununla sınırlı değildi. Cuma hutbesinde Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine edep ve adap dersi verilmesine, milli ve manevi değerlere davet edilmesine çok içerlemiş. Çok kızmış.

Açıkça ben de çok kızdım.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar