Yılmaz Özdil depremde saklanan gerçeği açıkladı! "Anlatıldığı gibi değil"

Yılmaz Özdil depremde saklanan gerçeği açıkladı! "Anlatıldığı gibi değil"
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremin ardından Gazeteci Yılmaz Özdil Twitter hesabından, “Devletin müdahale refleksi ve organizasyon kabiliyeti 24 sene öncesinden çok daha geri durumda” dediği paylaşımına yorum yağdı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem merkez üssü Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kilis, Elazığ ve Malatya başta olmak üzere birçok şehirden güçlü bir şekilde hissedildi. Bu kadar il kötü bir hâldeyken hâlâ koordinasyon bölgelerinde bir hareketlilik yok.

7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremde 6 bin 217 binanın çöküp enkaza döndüğü depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 432 ye çıktı. Yardımın daha ulaşamadığı iller de çaresizce kurtulmayı bekliyor.

ENKAZLARDAN GELEN YARDIM ÇIĞLIKLARI YÜREK DAĞLIYOR

Göçük ve enkaz altında kalan vatandaşlar seslerini sosyal medya hesaplarından duyurmaya çalışırlarken, Asker ve AFAD ve Akut ekipleri henüz onlarca ilçeye ulaşıp, yardım dahi götüremedi. Depremin ardından saatler geçmesine rağmen bölgelerde halen çadır kentler kurulmadı.

Kızılay’ın yardım için bağış isteyen mesajlarda dikkat çekti. Vatandaşlar, “Toplanan deprem vergileri nerede” diyerek isyan ediyor.

“BAŞLATILMASI GEREKEN ULUSAL SEFERBERLİK GECİKİYOR”

Gazeteci Yılmaz Özdil sosyal medya hesabından "Talihsiz bir ülke burası, talihsiz bir milletiz… Ders almayan zihniyet yıkılıyor, altında biz kalıyoruz. Vaziyet Marmara depremi’nden çok çok çok daha vahim, yaşananların binde biri bile gösterilmiyor, tarihin en büyük yıkımı sansürleniyor, bu kafa yüzünden hayati saatler kaybediliyor, acilen başlatılması gereken ulusal seferberlik gecikiyor" diyerek tepki gösterdi.

“YETERLİ AFAD ELAMANI YOK ANLATILDIĞI GİBİ DEĞİL”

''Bolu belediye başkanı Elbistan’da… Bu hayati tablo gösterilmediği için, acilen başlatılması gereken ulusal seferberlik gecikiyor'' diyen Özdil''in paylaştığı videoda Tanju Özcan''ın ''binaların 3''te biri yıkılmış altlarında insanlar var. Yeterli AFAD elamanı yok. Anlatıldığı gibi değil. Kara yolu ekipleri gerekeni yapmıyor. Yollar kapalı. Ben hayatımda böyle bir manzara görmedim...'' şeklinde konuştu.

"DEVLETİN MÜDAHALE REFLEKSİ ÇOK DAHA GERİ DURUMDA..."

Gazeteci Yılmaz Özdil Twitter hesabından "Gölcük/Düzce depremlerini yaşamış ve yerinde takip etmiş bir gazeteci olarak, ilk 24 saatin sonunda söylüyorum, devletin müdahale refleksi ve organizasyon kabiliyeti 24 sene öncesinden çok daha geri durumda…" diyen Yılmaz Özdil''in paylaşımına beğeni ve yorum yağıyor...” ifadelerini kullanarak isyan etti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar