Gazeteci Muhammed Deniz kanseri yendi

Gazeteci Muhammed Deniz kanseri yendi
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinden vatani görevi için gittiği Ankara'da kan kanserine yakalanan Gazeteci Muhammed Deniz, 18 ay süren tedavi ile kanseri yendi.

2021 yılında prostat kanserine yakalanan babası Ali Osman Deniz'in tedavi sürecinde vatani görevi için Amasya'ya giden gazeteci Muhammed Deniz, usta birliği için sınıflandırıldığı Ankara'da vatani görevini yaptığı esnada kan kanserine yakalandı. 2022 yılının şubat ayında kanser tanısı konulan Deniz, babasıyla birlikte önce Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, daha sonra İstanbul Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde uzun süre tedavi gördü. Baba oğulun tedavi sürecinde kanseri yenen ilk önce baba Ali Osman Deniz olurken, gazeteci Muhammed Deniz de 18 ayın ardından Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nden taburcu oldu. Tedavi için Tavşanlı'dan İstanbul'a haftalık olarak gidip gelen baba ve oğul, birbirlerine hem moral verdi hem de destek oldu.

aw015706-01.jpg

Hastalığı sürecinde yaşadıklarını aktaran Muhammed Deniz, sağlık çalışanlarına ve doktorlara teşekkür etti. Türkiye'de kanserin neredeyse grip kadar yaygın olduğuna dikkat çeken Deniz, "Birçok dahili hastalık, kan hastalıkları ve onkolojik rahatsızlıkları maalesef toplumumuzda yaygın hale geldi. Aşırı ve düzensiz beslenme başta olmak üzere tüketimin etkili olduğu bu hastalıkların yanında düzensiz yaşantının da kanser gibi rahatsızlıkları doğurduğunu görüyoruz. Tüm bunlar olup biterken sağlık çalışanları ve doktorlar da çok büyük bir özveri ile bizim tedavi süreçlerimizde gayret gösteriyorlar. Özellikle baba oğul tedavi gördüğümüzü gören hekimlerimiz önce şaşırıyor, daha sonra da çok iyi şeyler telkin ediyorlardı. Dedikleri gibi de oldu. Önce babam, ardından ben tedavimi istenilen şekilde tamamladım" ifadelerini kullandı.
Tedavi sürecinin hastalıktan çok daha büyük önemi olduğunu vurgulayan Deniz, "Hastalık tanısı konulana dek her şey normal gibiydi. Küçük şikayetler bu tanıyla beraber arttı. Doğrusu insanı hastalığın psikolojisi ve tedavi süreci olumsuz etkiliyor. Sivilde olsam hastaneye gitmeyi kesinlikle ihmal ederdim. Fakat askerde komutanlarımızın gösterdiği önem ve sorumlulukla çok şükür bugün sağlımıza kavuştuk. Kendilerine ve tedavimizde bize usanmadan destek olan tüm sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar