Gana parlamentosu karışınca ordu müdahale etti!

Gana parlamentosu karışınca ordu müdahale etti!
Gana parlamentosunda Ulusal Demokratik Kongre ve Yeni Vatansever Parti arasında yapılan Başkanlık seçimleri kavgaya dönüştü. Arbedeye ordu müdahale etti.

Afrika kıtasının batısında yer alan Gana Cumhuriyeti parlamentosunda Meclis Başkanlığı seçiminde gerilim yaşandı.  Ulusal Demokratik Kongre ve Yeni Vatansever Parti arasında Meclis Başkanı seçimi için Parlamento Katibi tarafından yürütülen gizli oylamayla ilgili anlaşmazlıklar ortaya çıktı. Yaşanan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. 

 

 

 

ORDU MÜDAHALESİ


Kavga kısa sürede tüm salonu kapladı. Bunun ardından iki partinin milletvekilleri arasında çıkan çatışmaya parlamento salonuna giren ordu müdahalede bulundu.

 

 


 

ERKEK VEKİLİN KUCAĞINA OTURDU

Vekiller arasında kimin nerede oturacağı kavgası sosyal medyayı salladı. Tartışma sırasında geleneksel bir kıyafet tercih eden vekil Ursula Owusu-Ekuful erkek vekil Kwabena Mintah Akandoh'un kucağına oturdu. Olayla ilgili yerel bir haber ajansına konuşan Akandoh, "Cletus Avoka tuvalete gidince, Ursula, Avoka'nın yerini aldı. Onu kalkması için ikna etmeye çalıştık, ancak kabul etmedi. Ursula koltuktan kalktığında ben yerine oturdum. Geri geldiğinde bir anda kucağıma oturdu. Hiçbir şey söylemedi, ben de hiçbir şey söylemedim." ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar