AKP'li Bağcılar Belediyesi CHP'li belediyelere özendi! Asgari ücrete büyük zam

AKP'li Bağcılar Belediyesi CHP'li belediyelere özendi! Asgari ücrete büyük zam
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un açıkladığı 2 bin 879 lira asgari ücret tutarının ardından CHP'li belediyelerde en düşük asgari ücret 3 bin 100 lira yapılmıştı. Bu gelişmelerin ardından AKP'li Bağcılar Belediyesi'nde dikkat çeken gelişmeler yaşandı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un açıkladığı 2 bin 879 lira asgari ücret tutarının ardından CHP'li belediyeler en düşül asgari ücret tutarını 3 bin 100 lira olarak belirlemişti.

CHP'li belediyelerin ardından AKP'li Bağcılar Belediyesi'nde dikkat çeken gelişmeler yaşandı. 

Bağcılar Belediyesi, Başak A.Ş. bünyesindeki 1525 çalışanı için Hizmet-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzalanması programı yapıldı. Meclis salonunda gerçekleşen imza törenine Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin ve işçi temsilcileri de katıldı. Sözleşmede Kanun Hükmünde Kararname’den (KHK) sonra oluşan ekonomik farklılıkları düzenlemek amacıyla önemli oranlarda iyileştirmelere yer verildi. Konuyla ilgili görüşlerin açıklanmasının ardından taraflarca toplu iş sözleşmesi imzalandı.

ASGARİ ÜCRET 3870 TL OLDU

Buna göre; 1525 kişiden oluşan personele yüzde 6 ile yüzde 63 arasında değişen oranlarla zam yapıldı. Ortalama olarak yüzde 16.22’lik oranda artış olurken asgari ücret ise 3 bin 870 TL olarak belirlendi. Ayrıca geriye dönük 6 aylık zam farkının da ödeneceği açıklandı. Çalışanların bütün haklarını en iyi şekilde verdiklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Biz belediye olarak çalışma arkadaşlarımızla bir aileyiz. Onlar için elimizden geleni yaptık. Şimdiye kadar olduğu gibi sözleşmede de onlar için en iyisine karar verdik. Önemli oranlarda artışlar yaptık. Sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin de "Bugün burada güzel bir sözleşmeye imza attık. Toplu iş sözleşmemiz üyemiz olan emekçi kardeşlerimize, sendikamıza ve belediyemize hayırlı olsun" dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar