Galatasaray'ın kazandığı penaltıya Fenerbahçe'den sert tepki ''VAR kayıtları açıklansın''

Galatasaray'ın kazandığı penaltıya Fenerbahçe'den sert tepki ''VAR kayıtları açıklansın''
Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Fatih Karagümrük ile karşılaşan Galatasaray, 2 penaltı kazandığı karşılaşmada sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrılırken, sarı-kırmızı takımın kazandığı 2. penaltı sosyal medyada tartışma konusu oldu. Mücadelenin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Fenerbahçe, "Önce ofsaytımsı, bugün de penaltımsı? VAR kayıtları açıklansın!" ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif Erdem / Günboyu 

Spor Toto Süper Lig''de sezonun son virajına girilirken, lider Galatasaray, evinde konuk ettiği Fatih Karagümrük karşısında 3-1 geriye düştüğü maçtan, 1 puanı son dakikalarda bulduğu gol ile almayı başardı. 

Şampiyonluk yarışında, en yakın takipçisi Fenerbahçe ile maç fazlasıyla arasındaki puan farkını 7''ye çıkaran Galatasaray''ın karşılaşmada kazandığı 2 penaltı sosyal medyada tartışmalara neden olurken, Fenerbahçe Spor Kulübü''nün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da söz konusu kararlara sert şekilde tepki gösterildi. 

Sezonun ilk yarısında Sivasspor deplasmanından 2-1 galip ayrılan Galatasaray, ev sahibi ekibin skoru 2-2''ye getirdiği golün anlaşılamayan bir gerekçe ile iptal edilmesinin ardından yoğun eleştirilere hedef olmuştu. Kararın gerekçesine yönelik tartışmaların artmasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), tarihinde ilk kez VAR odasında konuşulanların ses kaydını kamuoyu ile paylaşırken, golün iptal edilme kararının değerlendirilmesi aşamasında kullanılan "Ofsaytımsı" ifadesi Türkiye''de uzun süre gündem olmuştu. 

TFF, yaptığı açıklama ile Sivasspor''un iptal edilen golünde hata yapıldığını ve golün geçerli sayılması gerektiğini açıklarken, Fenerbahçe, bugün yaşananların ardından Sivasspor maçında kullanılan ''Ofsaytımsı'' ifadesine de göndermede bulundu. 

"ÖNCE OFSAYTIMSI, BUGÜN DE PENALTIMSI?"

Fatih Karagümrük karşısında mücadeleye Kerem Aktürkoğlu''nun golü ile hızlı başlayan Galatasaray, ardından kısa sürede kalesinde 3 gol görerek taraftarını adeta şoka uğrattı. 3-1''lik mağlubiyetin ardından rakip kalede ataklarını çoğaltan sarı-kırmızılı ekip, ilk yarının son anlarında ''elle oynama'' gerekçesi ile penaltı kazanırken, Sergio Oliveira''nın başarılı penaltı vuruşu ile soyunma odasına 3-2 yenik olarak girdi. 

İkinci yarıda beklediği golü bulmakta güçlük çeken Galatasaray, Milot Rashica''ya yapılan müdahalenin ardından bir penaltı atışı daha kazandı. Sakatlığı nedeniyle maça ilk 11''de başlamayan ve oyuna 60. dakikada dahil olan Arjantinli yıldız Mauro Icardi, penaltı vuruşunu ''panenka'' adı verilen stil ile kullandı ve Fatih Karagümrük kalecisi Batuhan Şen topu rahatlıkla kontrol etti. 

Penaltı üzerine tartışmalar, maç henüz bitmemişken sosyal medyada alevlenirken, rakip taraftarlar söz konusu müdahalenin penaltı ile değerlendirilmesinin tamamen ''art niyet'' olduğunu iddia etti. Haftalardır birbirlerini hakem kararlarını istismar etmek ile suçlayan Galatasaray ve Fenerbahçe, söz konusu penaltı kararının ardından yeniden karşı karşıya geldi. 

Mücadelenin 3-3''lük skorla sonuçlanmasının ardından Fenerbahçe, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Önce ofsaytımsı, bugün de penaltımsı? VAR kayıtları açıklansın!" ifadelerini kullandı.



"ŞAMPİYON CİMBOM YAZDIRACAĞIZ"

Sarı-kırmızılı takım, ezeli rakibinin göndermesine yanıt vermezken, maçın ardından yaptığı paylaşımda "ŞAMPİYON CİMBOM YAZDIRACAĞIZ" sözlerine yer verdi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar