Galatasaray'da yenilen gollerin sorumlusu kim? Futbolun nöbetçi spor yazarı Tansu Sarı yazdı...

Galatasaray'da yenilen gollerin sorumlusu kim? Futbolun nöbetçi spor yazarı Tansu Sarı yazdı...
Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda Galatasaray, Bandırmaspor’u konuk etti. Galatasaray Bandırmaspor'u 4-2'lik skorla mağlup etti. Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

GALATASARAY'DA YENİLEN GOLLERİN SORUMLUSU KİM?

Geçtiğimiz yılın şampiyonu Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası'nda alt lig takımı Bandırmaspor'u RAMS PARK'ta ağırladı..

Sarı-kırmızılılarda takımdan ayrılan Jose Angeline, Sacha Boey ve Cedric Bakambu'nun yanı sıra Serge Aurier, Hakim Ziyech, Fernando Muslera, Sergio Oliveira, Lucas Torreira, Kaan Ayhan, Dries Mertens, Abdülkerim Bardakçı ve Kerem Demirbay yoktu...

Fulham'dan kadroya katılan Brezilyalı santrfor Carlos Vinicius ilk 11'de yer alırken; ön libero olarak görmeye alıştığımız ancak bazı maçlarda sol bek olarak görev yapan Berkan Kutlu Davinson Sanchez ile birlikte stoper, Barış Alper Yılmaz sağ bek; Kazımcan Karataş da sol bek olarak görev yaptı...

Kalede Günay Günenç forma giyerken; genç Eyüp Aydın Tanguy Ndombele'nin yanında orta sahada, Halil Dervişoğlu da golcü Carlos Vinicius'un hemen arkasında bir başka gol ümidi olarak sahadaydı...

Mauro Icardi, Kerem Aktürkoğlu ve Victor Nelsson ise yedek kulübesindeydi..


Galatasaray'da Tete Martins'in uzaklardan vuruşu kaleci Akın Altan'da kalırken bir diğer atakta Wilfried Zaha bomboş pozisyonda topu gönderdi..

Dakikalar 26'yı gösterirken Eyüp Aydın'ın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Bandırmaspor kalecisi Akın Altan boşa çıkınca Andre Mexer'den önce kafayı vuran Davinson Sanchez ASLAN'ı 1-0 öne geçirdi..

Golden sonra Bandırmaspor'da Doğan Can Davas'ın kafa vuruşu kaleci Günay Güvenç'ten dönerken; golü atan Davinson Sanchez asıl görevini yaptı ve topu uzaklaştırarak Galatasaray'a rahat bir nefes aldırdı...

Galatasaray bekletmeden 2'nci golü buldu... Wilfried Zaha'nın kaleci Akın Altan tarafından yere indirilmesine VAR'daki Özgür Yankaya'nın uyarısıyla monitöre giden hakem Muhammet Ali Metoğlu "PENALTI" derken; topun başına geçen Halil Dervişoğlu farkı 2'ye çıkarıyor; RAMS PARK'ı bir kez daha ayağa kaldırıyordu..

ASLAN durmuyordu.. Bu kez Tete Martins'in vuruşunu Bandırmasporlu Mehmet Özcan ceza sahası içinde elle kesince yine VAR monitörüne giden hakem Muhammet Ali Metoğlu 2'nci kez "PENALTI" dedi.. Bu kez pozisyonu yaratan Tete Martins kaleci Akın Alkan'ın sağından meşin yuvarlağı filelere gönderince Galatasaray bir anda 3-0'lık üstünlüğü yakaladı...

Bandırmaspor'da Levent Ayçiçek'in uzaklardan vuruşu kaleci Günay Güvenç'ten dönerken; ilk yarı biterken Batuhan Adıgüzel'in sol kanattan ortasında Davinson Sanchez uyuyunca gerilerden kopup gelen Sergen Picinciol adeta bir zikzak yaptı ve kaleci Günay Güvenç'in yanından meşin yuvarlağı Galatasaray filelerine gönderince Bandırmaspor skoru 3-1'e getirdi..

İkinci yarıda konuk ekip Bandırmaspor'da Doğan Can Davas'ın yerine Mustafa Çeçenoğlu oyuna girerken; Galatasaray'da Halil Dervişoğlu 2 kez kaleyi yokladı ancak sonuç alamadı..

Bandırmaspor'da Mustafa Çeçenoğlu topu Galatasaray filelerine gönderdi ancak hakem Muhammet Ali Metoğlu pozisyonun başlangıcında Levent Ayçiçek'in ofsayt pozisyonunda yakalandığını belirterek endirekt serbest vuruş kararı verince Galatasaraylılar rahat bir nefes aldı...

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk; Davinson Sanchez ve Eyüp Aydın'ın yerlerine Victor Nelsson ile Efe Akman'ı oyuna alırken, Bandırmaspor'un patronu Hüseyin Eroğlu da Mehmet Özcan'ın yerine Remi Mulumba'yı sahaya sürdü..

Ali Turap Bülbül ve Ali Yeşilyurt Galatasaray'da oyuna girerken; Barış Alper Yılmaz ile Kazımcan Karataş Galatasaray adına kenara geldi..

Bandırmaspor'daysa Moussa Djitte ve Batuhan Yayıkçı'nın yerlerine Dominique Badji ile Mücahid Albayrak sahadaydı..

Konuk ekip beklemediği bir anda 2'nci golüne ulaştı... Levent Ayçiçek'in sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta kale alanında yükselen Remi Mulumba; kaleci Günay Güvenç'in sağından topu Galatasaray filelerine gönderince RAMS PARK bir anda sessizliğe gömülüyor; Bandırmaspor skoru bir anda 3-2'ye getiriyordu..

Galatasaray'da Wilfried Zaha'nın yerine Gökdeniz Gürpüz oyuna girerken; Bandırmaspor'daysa Levent Ayçiçek'in yerine Aygün Özışıkyıldız sahadaydı..

ASLAN maçı adeta golle bitirdi... Gökdeniz Gürpüz'le başlayan atakta sağ tarafta topla buluşan Tete Martins'in yerden pasına ayak koyan yeni transfer Carlos Vinicius Maçın skorunu 4-2 olarak ilan etti..

Galatasaray 4-2'lik skorla Bandırmaspor'u Ziraat Türkiye Kupası'nda saf dışı bırakırken; Karagümrük ve Ankaragücü'nden sonra çeyrek finale yükselen 3'üncü takım oldu..

Teknik Direktör Okan Buruk'un genç Eyüp Aydın'ı oyundan çıkarması yanlıştı... Zira bu değişiklik sonrası sarı-kırmızılılar oyunda oldukça bocaladı..

Carlos Vinicius fazla top alamamasına rağmen maçın son anlarında meşin yuvarlağı filelere göndererek Galatasaray'daki macerasına golle başladı.. Ancak Mauro Icardi'yi tehdit edebilir mi soru işareti..

Wilfried Zaha'nın oyundan çıkarken Teknik Direktör Okan Buruk'a gösterdiği tepki son derece haklı... Bereket Galatasaray beraberlik golünü yemedi de ucuz kurtuldular...

Maçın hakemi Muhammet Ali Metoğlu Bandırmaspor'un Mustafa Çeçenoğlu'yla bulduğu sayılmayan golde neden VAR monitörüne gitmedi şaşkınlık verici..

Galatasaray'da Davinson Sanchez çok laubali.... Sorumluluktan kaçıyor... Bereket golü attı da paçayı kurtardı... Bandırmaspor'un ilk golü ve sayılmayan golde kıpırdamıyor ve ellerini arkasında bağlıyor... Ancak her an Galatasaray'ı yakacak gibi..

Berkan Kutlu Galatasaray'ın oyuncusu değil... İtalya'ya gitti geldi ancak yine aynı tas aynı hamam...

Galatasaray her şeye rağmen tur atladı ve kupa iddiasını sürdürdü...

Galatasaray'a Başakşehir karşısında başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar