Gaziantep'in penaltısındaki kural ihlali ne? Futbolun nöbetçi spor yazarı Tansu Sarı yazdı...

Gaziantep'in penaltısındaki kural ihlali ne? Futbolun nöbetçi spor yazarı Tansu Sarı yazdı...
Gaziantep FK, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Fenerbahçe’yi konuk etti. Fenerbahçe Gaziantep FK'yı 2-0'lık skorla mağlup etti. Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

GAZİENTEP'İN PENALTISINDAKİ KURAL İHLALİ NE?

Fenerbahçe ligde 2-1 ve 1-0'lık skorlarla geçtiği Gaziantep'le bu kez Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda karşılaştı..

Sarı-lacivertlilerde takımdan ayrılan Lincoln Henrique, Miguel Crespo, Samet Akaydin, Emre Mor, Bartuğ Elmaz, Umut Nayir, Tiago Çukur ve Barış Sungur'un yanı sıra Bright Osayi-Samuel, Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Fred Rodrigues ve Luan Peres yoktu..

Yeni transferler Rade Krunic ve Çağlar Söyüncü dışında kaleci Dominik Livakovic, Ferdi Kadıoğlu, Dusan Tadic, Sebastian Szymanski, Edin Dzeko, Ryan Kent ve Cengiz Ünder de yedekler arasındaydı...

Ev sahibi Gaziantep'teyse Max Gradel, Ogün Özçiçek, Ömürcan Artan, Bryan Acosta ve Ulaş Zengin kadroda yer almazken Aliou Badji, Lazar Markovic ile Arda Kızıldağ kulübedeydi..

Fenerbahçe'de Serdar Aziz'in kafa vuruşunu kaleci Florin Nita kurtarırken, pozisyonun devamında sağ kanattan gelişen atakta Mert Hakan Yandaş rakibi Furkan Soyalp tarafından ceza sahası yere indirilince hakem Burak Şeker "PENALTI" dedi... Topun başına geçen Michy Batshuayi kaleci Florin Nita'yla meşin yuvarlağı ayrı köşelere gönderince sarı kanaryalar Gaziantep deplasmanında 1-0 öne geçti..

Gaziantep yediği golün telafisi için Fenerbahçe kalesine gelmeye başladı... İşte o ataklardan birinde Marko Jevtovic'in vuruşu Fenerbahçeli Jayden Oosterwolde'nin eline çarpınca VAR'daki Bülent Birincioğlu'nun uyarısıyla monitöre giden hakem Burak Şeker bir kez daha "PENALTI" dedi.... Topun başına geçen Alexandru Maxim o kadar kötü bir plase yaptı ki Fenerbahçe'nin genç file bekçisi İrfan Can Eğribayat kurtardı, dönen topu Furkan Soyalp kafayla tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak auta gidince Gaziantep mutlak beraberlik şansından yararlanamadı..

Pozisyonu savuşturan Fenerbahçe hemen 2'nci golü buldu.. Mert Hakan Yandaş'ın sağ taraftan ortasında Gaziantep savunmasında Joshua King'le mücadele eden Salem M'Bakata yerde kaldı.. Serdar Aziz kafayla içeri doldurdu, Leonardo Bonucci'nin vuruşu kaleci Florin Nita'dan döndü; seken topu tamamlayan Michy Batshuayi kendisinin ve Fenerbahçe'nin ikinci golünü atınca sarı kanaryalar skoru 2-0 yaptı...

Fenerbahçe'de Michy Batshuayi ile Serdar Aziz çerçeveyi bulamazlarken ev sahibi Gaziantep'teyse Furkan Soyalp'in ceza sahası dışından vuruşu direkten dönünce sarı-lacivertliler soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti..

Gaziantep savunmasının Fenerbahçe'nin 2'nci golünde kalesini savunmaları gerekirken geri koşmamaları oldukça garip.. Zira kaleci Florin Nita ile Fenerbahçeli Michy Batshuayi ve Leonardo Bonucci'yi baş başa bıraktılar.. Böyle olunca da Fenerbahçe elini kolunu sallaya sallaya golü attı..

İkinci yarıda Fenerbahçe'de Joshua King'in yerine Dusan Tadic görev yaparken Gaziantep'teyse Alexandru Maxim ve Denis Dragus'un yerlerine Lazar Markovic ile Aliou Badji oyuna girdi...

Furkan Soyalp'in kafa vuruşu Fenerbahçe kalecisi İrfan Can Eğribayat'ta kalırken; Salem M'Bakata'nın yerine Junior Morais oyuna girdi..

Fenerbahçe'deyse Leonardo Bonucci, Mert Müldür ve Miha Zajc kenara alınırken Çağlar Söyüncü, Ferdi Kadıoğlu ile Rade Krunic sahadaydı...

Gaziantep Teknik Direktörü Marius Sumudica; Deian Sorescu ve Furkan Soyalp'i oyundan çıkartarak Janio Bikel ile Mirza Cihan'ı içeri attı...

Ev sahibi Gaziantep'ta Aliou Badji bomboş durumda topu dışarı atarken, bir sonraki pozisyonda gerilerden gelen Nicolas N'Koulou kaleci İrfan Can Eğribayat'ı geçemedi..

Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş'ın sol çaprazdan vuruşunu kaleci Florin Nita kurtarırken, Gaziantep adına da Mirza Cihan'ın vuruşunu genç file bekçisi İrfan Can Eğribayat kornere çeldi..

Mert Hakan Yandaş bomboş pozisyonda topu kaleci Florin Nita'ya nişanlarken atak sonrası yerini Sebastian Szymanski'ye bırakırken son anlarda Polonyalı yıldızın sağ taraftan kullandığı serbest vuruş kaleci Florin Nita'da kalınca Fenerbahçe 2-0 kazandı..

Çeyrek final biletini cebine koydu..

Gaziantep Teknik Direktörü Marius Sumudica'nın yerinde olsam hücum bölgesinde Lazar Markovic'le başlardım.. Zira Alexandru Maxim'le iyi anlaşıyorlar..

Alexandru Maxim'in kaçırdığı penaltı vuruşunda kaleci İrfan Can Eğribayat'ın erken hamle yaptığı kanısındayım... Ayrıca bazı futbolcular vuruş öncesi ceza sahası içindeydi ancak hakem Burak Şeker görmedi...

Fenerbahçe'ye karşı ligin ilk maçında kırmızı kart gören Alexandru Maxim kupa maçında da yapacağını yaptı ve penaltı vuruşunu kaleci İrfan Can Eğribayat'ın üzerine vurarak maçı sarı-lacivertlilere hediye etti...

Denis Dragus ve Deian Sorescu Gaziantep kalibresinde değil... Kaliteyi mutlaka yükseltmeleri gerekiyor...

Gaziantep savunması çok savruk... Papy Djilabodji, Nicolas N'Koulou ve Ertuğrul Ersoy oldukça dağınık oynayıp takımlarının kolay gol yemesine sebep oluyorlar...

Bu sonuçlardan sonra Fenerbahçe'yle birlikte Galatasaray, Konyaspor, Karagümrük, Başakşehir ve Ankaragücü tur atlarken; Gençlerbirliği-Trabzonspor ve Antalyaspor-Beşiktaş karşılaşmaları çeyrek finale kalacak son 2 takımı belirleyecek..

Fenerbahçe çok rahat kazandı ve Alanyaspor maçını beklemeye başladı..

Sarı-lacivertlilere lig; kupa ve Avrupa sınavlarında başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar