Galatasaray'a 3 puanı kim hediye etti? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

Galatasaray'a 3 puanı kim hediye etti? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Galatasaray, sahasında Başakşehir karşılaştı. Galatasaray, Başakşehir'i 2-0'lık skorla mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

GALATASARAY'A 3 PUANI KİM HEDİYE ETTİ?

Geçtiğimiz yılın şampiyonu Galatasaray, Başakşehir'i RAMS PARK'ta ağırladı...

Sarı-kırmızılılarda takımdan ayrılan Sacha Boey, Jose Angelino, Cedric Bakambu, Kazımcan Karataş ve Halil Dervişoğlu'nun yanı sıra Hakim Ziyech, Sergio Oliveira, Serge Aurier ve Abdülkerim Bardakçı yoktu...

Sol bek olarak yine Barkan Kutlu'ya şans veren Teknik Direktör Okan Buruk; yeni transfer Derrick Köhn'ü yedek soyundururken, Kaan Ayhan sağ bek; Barış Alper Yılmaz sağ kanatta, Kerem Aktürkoğlu sol kanatta ve golcü Mauro Icardi'nin arkasında da Dries Mertens 10 numara pozisyonunda yer aldı..

Yeni transferler Derrick Köhn ve Carlos Vinicius dışında Wilfried Zaha, Tete Martins ile Tanguy Ndombele yedekler arasındaydı...

Çağdaş Atan'ın Başakşehir'indeyse takımdan ayrılan Eden Karzev, Cemali Sertel, Edgar Ie ve Emmanuel Dennis'in dışında Leo Duarte, Dimitrios Pelkas, Ömer Ali Şahiner, Berkay Özcan ve Patryk Szysz yoktu...

Yedekler sırasında ise Davidson Pereira, Danijel Aleksic, Mehdi Abeid, Mahmut Tekdemir, Serdar Gürler ve Philippe Keny yedekler arasında yer alırken orta saha kurgusunda Josef de Souza-Olivier Kemen ve Emirhan İlkhan vardı..

Teknik Direktörlükteki beceri noksanlığını sosyal medyada kendisini eleştiren gazetecileri engellemekle gidermeye çalışan, adının aksine çalıştırdığı takımlara ilkel futbol oynatan Başakşehir'in hocası Çağdaş Atan; saçma sapan bir savunma kurgusuyla sol bek Lucas Lima'dan hiç oynamadığı sağ bek; sağ bek Leo Dubois'dan sol bek yaratmaya çalışmış; hücum hattındaki Joao Figueiredo-Krzysztof Piatek ikilisiyle takımını sahada eksik bırakmıştı...

İlk 25 dakikada her 2 takım da kaleyi bulamazken; kaleci Fernando Muslera'nın uzun topunda Başakşehir'in İngiliz asıllı Ganalı stoperi Jerome Opoku topu rakibi Barış Alper Yılmaz'a sektirdi... Karşısına gelen çakma sağ bek Lucas Lima'dan soyrılan Barış Alper'in vuruşu kaleci Volkan Babacan'ın yanından filelere gidince ASLAN 1-0 öne geçti...

Galatasaray her an 2'nci golü bulacak gibiydi.. Sol taraftan Kerem Demirbay'ın içeri çevirdiği topta Jerome Opoku'nun önünde yakalanan Dries Mertens'in vuruşu yardımcı hakem Kerem Ersoy tarafından ofsaytla kesilirken; Belçikalı pes etmeyecekti..

Dakikalar 31'i gösterdiğinde Başakşehir'in bu kez de Senegalli stoperi Ousseynou Ba'nın bir türlü uzaklaştıramadığı topu kapan Barış Alper Yılmaz sol taraftan adeta bir slalom yaparak ceza sahasına sokulurken verdiği pasta Dries Mertens çok sert vurdu.. Kaleci Volkan Babacan'ın dizlerinden dönen meşin yuvarlağı bir kez daha önünde bulan Belçikalı süperstar Dries Mertens, rakibi Emirhan İlkhan ellerini arkasında bağlayıp hamle yapamayınca bu kez kaleci Volkan Babacan'ın sağına çaktı ve ASLAN 2-0'lık üstünlüğü yakaladı..

Konuk Başakşehir'de Emirhan İlkhan, Olivier Kemen ve Joao Figueiredo'nun cılız vuruşları kaleci Fernando Muslera'da kalırken; Galatasaray'da Dries Mertens; rakip file bekçisi Volkan Babacan'ın üzerine nişanlayınca Galatasaray soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti..

Galatasaray'da sakatlanan Kerem Aktürkoğlu ve Victor Nelsson'un yerlerine Wilfried Zaha ile Tete Martins oyuna girerken, maça sağ bek olarak başlayan Kaan Ayhan stoper pozisyonuna, Barış Alper Yılmaz da sağ bek mevkiine geçti..

Wilfried Zaha'nın vuruşunu Başakşehir kalecisi Volkan Babacan kurtarırken, konuk ekipte Joao Figueiredo'nun ceza sahası dışında Galatasaray file bekçisi Fernando Muslera tarafından yere indirilmesine hakem Cihan Aydın yardımcısı Kerem Ersoy'un uyarısıyla bir kez daha ofsayt dedi..

Galatasaray'da Tete Martins ve Barış Alper'in vuruşlarında kaleci Volkan Babacan adeta devleşirken özellikle Barış Alper Yılmaz'ın vuruşunda kaleci Volkan Babacan'dan sekip direğe vuran meşin yuvarlağı Başakşehir savunmasında Ousseynou Ba uzaklaştırınca sarı-kırmızılılar mutlak gol fırsatlarından sonuç alamadı..

Başakşehir'de sol taraftan Joao Figueiredo'nun ortasında arka direkte topla buluşan Olivier Kemen'in kafası Galatasaraylı Kaan Ayhan'ın başından sekerek filelere gitti ancak hakem Cihan Aydın, VAR'daki Koray Gençerler'in uyarısıyla pozisyonun en başında Deniz Türüç'ün ofsayt pozisyonunda olduğunu belirterek golü geçerli saymadı..

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan sayılmayan gol sonrası Josef de Souza, Joao Figueiredo ve Krzysztop Piatek'i kenara alıp Mehdi Abeid, Philippe Keny ile Davidson Pereira'yı sahaya sürdü..

Aslında anlamadığım nokta Davidson Pereira oyuna giriyorsa iyi fizikli Joao Figueiredo neden santrfor pozisyonuna çekilmiyordu ki?

Ayrıca Josef de Souza'nın bu oyunda çıkışı da garipti..

Galatasaray'daysa 2'nci golü atan Dries Mertens'in yerine yeni transfer Carlos Vinicius oyuna girdi..

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan "saçmalamaya" devam ediyordu.. Bu kez maça ilk 11'de başlamaları gereken Mahmut Tekdemir ve Danijel Aleksic'i 86'da sahaya sürerek Olivier Kemen ile Leo Dubois'yı kenara aldı..

Galatasaray'daysa Lucas Torreira ve Kerem Demirbay'ın yerlerine Tanguy Ndombele ile Eyüp Aydın oyuna girerken kalan dakikalarda takımların çabası sonucu değiştirmeyince Galatasaray 2-0 kazandı..

3 puanı hanesine yazdırarak Fenerbahçe'yi takibini sürdürdü...

Kerem Aktürkoğlu ve Victor Nelsson'un sakatlıkları umarım ciddi değildir..

Özellikle Victor Nelsson'un alternatifi yok ve bu durum ASLAN'ı çok fazla etkileyebilir..

Yeni transfer Carlos Vinicius'un kumaşı ancak topa "korka korka" vuruyor..

Sanki "Bu top neden benim ayağıma geldi" der gibi..

Sen golcüsün;

Gerekirse kaleciyi de topla birlikte içeriye sokacaksın...

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan'a gelince;

Sosyal medyasında gazetecileri engelleyeceğine sahaya doğru dürüst kadrolarla çıkarsın..

Galatasaray'a karşı "yenilmek için" oynadı...

Başakşehir orta sahası Mahmut Tekdemir-Josef de Souza ve Olivier Kemen'den oluşur..

Gerekirse Danijel Aleksic ve Olivier Kemen'i değişmeli oynatırsın...

Emirhan İlkhan ve Deniz Türüç'e bu kadar nasıl dayandı hayret..

Davidson Pereira sol kanatta başlar; Joao Figueiredo santrfor oynar...

Krzysztof Piatek'i duruma göre değerlendirirsin...

Hele ki sol ayaklı Lucas Lima'yı sağ bek oynatması facia..

Başakşehir'in 2 stoperi Ousseynou Ba ile Jerome Opoku yaptıkları fahiş hatalarla takımlarını yakarken;

Teknik Direktör Çağdaş Atan da onlara yolu açarak Galatasaray'a maçı adeta hediye etti..

Sevgili Çağdaş Atan!

Belki iyi bir insan olabilirsin ancak önce kendinle; ardından gazetecilerle barışık olacaksın..

Kendini dev aynasında gördüğün sürece böyle "çakılmaya" mahkûmsun...

Aslında seni bir konuda tebrik etmek lâzım..

Zira bu kadar iyi bir Başakşehir kadrosunu bu kadar kötü oynatmayı başardığın için...

O yüzden sana tavsiyem Şebnem Özsaran'dan "MEGA MEGALOMAN" şarkısını bolca dinle ve aynaya bak..

Sonrasında da yüzüne soğuk bir su çarp...

Belki seni kendine getirir...

Galatasaray'ı kutluyor; Başakşehir'e kalan maçlarında başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar