Fenerbahçe 2 puanı kimin yüzünden kaybetti? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

Fenerbahçe 2 puanı kimin yüzünden kaybetti? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Fenerbahçe, sahasında Alanyaspor ile karşılaştı. Fenerbahçe, Alanyasporla 2-2'lik skorla berabere kaldı. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

FENERBAHÇE 2 PUANI KİMİN YÜZÜNDEN KAYBETTİ?

2013-2014 sezonundan bu yana şampiyon olamayan Fenerbahçe; Fatih Tekke'nin Alanyaspor'unu ÜLKER Stadı'nda ağırladı...

Sarı-lacivertlilerde takımdan ayrılan Samet Akaydin, Lincoln Henrique, Miguel Crespo, Emre Mor, Umut Nayir ve Bartuğ Elmaz'ın yanı sıra Rodrigo Becao, Luan Peres, Bright Osayi-Samuel, Fred Rodrigues ve Joshua King yoktu...

Stoper ikilisi olarak Alexander Djiku ve Çağlar Söyüncü'yü görevlendiren Teknik Direktör İsmail Kartal; Leonardo Bonucci'yi yedek soyundururken, orta sahada İsmail Yüksek ile Rade Krunic'e, sağ kanatta da Cengiz Ünder'e şans verdi..


Konuk Alanyaspor'daysa takımdan ayrılan Sergio Cordova dışında sakat olan Anderson Silva, Nuno Lima ve yeni transfer Ui-jo Hwang takımda yer almazken; golcü Ahmed Hassan, Efecan Karaca, Furkan Bayır, Nicolas Janvier ile Joao Novais yedek kulübesindeydi...

Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke stoper ikilisi olarak hata yapma oranları oldukça yüksek olan Fatih Aksoy ile Fidan Aliti'yi tercih ederken acaba bu durum Fenerbahçe'nin işini kolaylaştıracak mıydı?

Fenerbahçe'de Cengiz Ünder'in sağ ayağıyla vuruşu auta giderken; sarı-lacivertliler Ferdi Kadıoğlu'nun hatasıyla golü yedi..

Alanyaspor kalecisi Ertuğrul Taşkıran'ın sağ tarafa uzun oynadığı topta Ferdi Kadıoğlu topu ayağında dolaştırınca Oğuz Aydın ile Carlos Eduardo topu kaparak ceza sahasına doğru sokuldular.. Tekrar meşin yuvarlakla buluşan Oğuz Aydın'ın sağ taraftan ortaya çevirdiği topta Pione Sisto'nun vuruşu kaleci Dominik Livakovic'ten döndü; Loide Augusto meşin yuvarlağı içeri bırakınca Fenerbahçe 11'inci dakikada Alanyaspor karşısında Kadıköy'de 1-0 geriye düştü...

Fenerbahçe'de Cengiz Ünder ve Dusan Tadic'in vuruşları kaleci Ertuğrul Taşkıran'da kalırken, ilk yarıda taraftarlar futboldan çok kavga izledi...

Hakem Çağdaş Altay ilk yarıda Alanyaspor'dan Carlos Eduardo, Leroy Fer, Loide Augusto ve Oğuz Aydın'a; Fenerbahçe'den de Sebastian Szymanski, Dusan Tadic ile Cengiz Ünder olmak üzere toplam 7 futbolcuya sarı kart gösterirken konuk ekip soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti..

İkinci yarıda Fenerbahçe'de Cengiz Ünder'in yerine İrfan Can Kahveci oyuna girerken sarı kanaryalar hemen golü buldu..

İrfan Can Kahveci'nin ceza sahasına gönderdiği serbest vuruşta Alanyaspor'un golünü atan Loide Augusto bu kez kendi ceza sahası içinde Alexander Djiku'yu indirince hakem Çağdaş Altay "PENALTI" dedi... Topun başına geçen Dusan Tadic kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın sağından meşin yuvarlağı filelere bırakınca Fenerbahçe Alanyaspor karşısında 1-1'lik eşitliği yakaladı..

Galibiyet arayan Fenerbahçe'de Edin Dzeko'nun sağ çaprazdan vuruşunu kaleci Ertuğrul Taşkıran kurtarırken; Alanyaspor'daysa stoper Furkan Bayır, Fatih Aksoy'un yerine oyuna girdi..

59'da Fenerbahçe 2'nci golü buldu... Mert Müldür'ün sağ taraftan uzak direğe ortasına enfes bir kafa vuran Edin Dzeko sarı kanaryaları 2-1'lik üstünlüğe taşıdı...

Alanyaspor beklenmedik bir anda beraberlik golünü buldu.. Florent Hadergjonaj'ın sol tarafa pasında topla buluşan ilk golün sahibi Loide Augusto önünü boşaltıp ceza sahası dışından sağ ayağıyla çaktı.. Kaleci Dominik Livakovic sağ tarafından Fenerbahçe filelerine giden meşin yuvarlağı herkes gibi seyredince konuk ekip skoru bir anda 2-2'ye getirdi..

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal büyük bir risk alarak İsmail Yüksek'in yerine Michy Batshuayi'yi sahaya sürerek orta sahasını zayıflatırken 77'de Rade Krunic'in sert vuruşu kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın da müdahalesiyle üst direkte patladı... Dönen topu tamamlamak isteyen İrfan Can Kahveci'nin vuruşunu Alanyaspor file bekçisi Ertuğrul Taşkıran kurtarınca sarı-lacivertliler mutlak gol fırsatlarından sonuç alamadı..

Alanyaspor'da Florent Hadergjonaj'ın vuruşunu kaleci Dominik Livakovic karşılarken Michy Batshuayi'nin yakaladığı gol fırsatında da Ertuğrul Taşkıran kalesinden çıkarak meşin yuvarlağa sahip oldu..

Teknik Direktör Fatih Tekke Alanyaspor'Un en iyilerinden Florent Hadergjonaj'ın yerine Yusuf Özdemir'i içeri atarken, Akdeniz ekibinde Fidan Aliti'nin vuruşu auta gitti..

Fenerbahçe'de uzun süredir yüzüne bakılmayan ve gönderilmeye çalışılan Ryan Kent, Edin Dzeko'nun yerine oyuna girerken konuk Alanyaspor'daysa Carlos Eduardo ve Pione Sisto'nun yerlerine Nicolas Janvier ile Efecan Karaca sahadaydı..

Son anlarda Richard Coelho'nun vuruşundan Alanyaspor sonuç alamayınca Fenerbahçe Kadıköy'de 2-2 berabere kaldı..

Şampiyonluk yolunda 2 puan kaybederek liderliği elleriyle Galatasaray'a verdi..

Her zaman söylüyorum; şampiyonluğa oynuyorsanız sol bekiniz Ferdi Kadıoğlu olamaz...

Yaptığı bir hata ile takımın 2 puan kaybetmesine sebep oldu..

Sadece Ferdi Kadıoğlu mu?

Kaleci Dominik Livakovic'in kurtardığı tek bir maç yok...

En faydalı işi Hırvatistan-Türkiye maçında kalesinden saçma sapan açılarak Galatasaraylı Barış Alper Yılmaz'dan golü yiyerek Milli Takımı Almanya'ya götürmek..

İlk golde hem Ferdi Kadıoğlu, hem kaleci Dominik Livakovic; hem Alexander Djiku, hem de Mert Müldür topu bir türlü uzaklaştıramadılar..

Bir takımda bu kadar GENERAL olmaz..

Hiçbir özelliği olmayan Rade Krunic neden alındı anlamadım..

Gönderilen ASKER Miguel Crespo ve Lincoln Henrique bu kadroda iş yapmazlar mıydı?

Teknik Direktör İsmail Kartal'ın oyunu okuma bilgisi zayıf... Zira Cengiz Ünder'in gol attığı maçlara bakıldığında rakiplerin sol bekleri savunma yetenekleri kısıtlı İstanbulsporlu Ali Yaşar, Ankaragücülü Matej Hanousek ve Antalyasporlu Güray Vural..

Bugün tecrübeli Jure Balkovec Alanyaspor'un sol beki olunca Cengiz Ünder çuvalladı...

Fenerbahçe'nin bir dezavantajı da sol ayaklı çok futbolcusunun olması... Sebastian Szymanski, Dusan Tadic, Cengiz Ünder, İrfan Can Kahveci bu takımın kadro yapısına göre oldukça lüks...

Bir sözüm de beIN Sports'tan maçı anlatan spiker kardeşim Ali Ferahbot'a..

Fenerbahçe'nin ilk golünde hatayı yapan Ferdi Kadıoğlu için "Mükemmele yakın oynuyor" dedi... Keşke sözlerinin devamında "Ferdi Kadıoğlu o kadar mükemmel oynuyor ki Fenerbahçe'ye 2 puan kaybettirdi" diye de söyleseydi..

Espri bir yana beIN Sports spikerlerinin gereksiz bir abartılı anlatımı var.. Mesela oyuna giren her futbolcu "maça hareket getiriyor"...

Oysa sadece maçları anlatsalar her şey çok daha güzel olacak..

Alanyaspor'u kutluyor; Fenerbahçe'ye şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar