Galatasaray top oynamadan Beşiktaş'ı nasıl yendi? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı

Galatasaray top oynamadan Beşiktaş'ı nasıl yendi? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı
Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Beşiktaş, sahasında Galatasaray ile karşılaştı. Galatasaray, Beşiktaş'ı 1-0'lık skorla mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi...

GALATASARAY TOP OYNAMADAN BEŞİKTAŞ'I NASIL YENDİ?

Ziraat Türkiye Kupası'nda Karagümrük'e elenerek bazı futbolcularıyla da yol ayrımına gelen son şampiyon Galatasaray, Süper Lig'de 3'üncü sırayı garantilemek isteyen Beşiktaş'a konuk oldu..

Sarı-kırmızılılarda Sergio Oliveira, Abdülkerim Bardakçı, Wilfried Zaha, Hakim Ziyech ve Serge Aurier kadroda yoktu..

Tete Martins; Tanguy Ndombele, Berkan Kutlu ve Carlos Vinicius yedekler arasında yer alırken; Kaan Ayhan sağ bek olarak; Barış Alper Yılmaz ise sağ kanatta görev yaptı..

Ev sahibi Beşiktaş'taysa Gedson Fernandes, Bakhtiyor Zaynutdinov, Jonas Svensson, Salih Uçan, Tayfur Bingöl, Amir Hadziahmetovic ve Tayfur Bingöl kadroda yer almadı...

Gedson Fernandes'in yokluğunda orta sahayı Daniel Amartey ve Mohamed Al-Musrati'ye emanet eden Teknik Direktör Fernando Santos; santrfor hattında da Cenk Tosun ile Semih Kılıçsoy'u görevlendirirken; Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal, Ante Rebic, Joe Worrall, Demir Ege Tıknaz ve Jackson Muleka'yı yedek soyundurdu..

Maçın hemen başında Beşiktaş'ın Braga'dan transfer ettiği Libyalı ön libero Mohamed Al-Musrati siyah-beyazlı formayla gol siftahını yaptı ancak kendi kalesine...

Galatasaray'da Kerem Demirbay'ın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte seken topa ters bir kafa vuruşu yapan Mohamed Al-Musrati, kendi kalecisi Mert Günok'u avlayınca ASLAN Dolmabahçe'de Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçti..

Golden sonra Beşiktaş'ta Cenk Tosun bomboş pozisyonda topa dokunamazken, Milot Rashica'nın köşe vuruşunda meşin yuvarlak üst direğin üzerine çarparak auta gitti.. Ernest Muci'nin bir vuruşunu da kaleci Fernando Muslera önledi..

Galatasaray'daysa Kerem Aktürkoğlu'nun serbest vuruşu az farkla auta giderken adaşı Kerem Demirbay da topu kaleci Mert Günok'a nişanlayınca sarı-kırmızılılar mutlak fırsatlardan sonuç alamayınca ASLAN soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti...

İkinci yarıda Ernest Muci'nin uzaklardan vuruşu az farkla auta giderken, Galatasaray'da da Dries Mertens'in vuruşunu kaleci Mert Günok kurtarmayı başardı..

Beşiktaş'ta Cenk Tosun'un Derrick Köhn tarafından ceza sahası içinde yere indirilmesinde hakem Halil Umut Meler "OYNA DEVAM" derken, siyah-beyazlıların tepkisi büyük oldu. Cenk Tosun bu pozisyon sonrası hakem Halil Umut Meler'den sarı kartı gördü.

Pozisyonda Derrick Köhn'ün, Cenk Tosun'un formasından çektiği görülüyordu ancak Cenk Tosun kendisini o kadar abartılı bir şekilde yere attı ki hakem Halil Umut Meler bunu yemedi..

Beşiktaş'ta Daniel Amartey'in yerine Rachid Ghezzal oyuna girerken; Arthur Masuaku'nun uzaklardan vuruşu kaleci Fernando Muslera'dan döndü; Omar Colley'in tamamlamak istediği top auta gitti..

Oyuna giren Rachid Ghezzal sağ çaprazdan kaleci Fernando Muslera'nın üzerine vururken, Galatasaray'daysa Kerem Aktürkoğlu'nun vuruşu kaleci Mert Günok'tan döndü, pozisyonun devamında Barış Alper Yılmaz kaleyi bulamayınca sarı-kırmızılılar gol fırsatlarından yararlanamadı...

Galatasaray'da Mauro Icardi'nin vuruşu kaleci Mert Günok'ta kalırken, Beşiktaş'ta Milot Rashica ve Cenk Tosun'un yerlerine Vincent Aboubakar ile Jackson Muleka oyundaydı..

Fernando Santos'un bu hamlelerine karşılık Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da Dries Mertens'in yerine Berkan Kutlu'yu sahaya sürdü...

Beşiktaş'ta Barış Alper Yılmaz'ı indiren Omar Colley hakem Halil Umut Meler'den kırmızı kartı görerek takımını 10 kişi bırakırken; Galatasaray'da Tanguy Ndombele ile Carlos Vinicius; Kerem Demirbay ile Lucas Torreira'nın yerine oyuna girdi..

Kerem Aktürkoğlu'nun vuruşu kaleci Mert Günok'ta kalırken, bu pozisyon sonrası Galatasaray'ın genç yıldızı yerini Tete Martins'e bıraktı..

Galatasaray Beşiktaş'ı 1-0 yenerek haftayı lider olarak kapatırken Sparta Prag ve Karagümrük bozgunlarını da unutturdu..

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos'a bazı sorularım olacak:

1. ​Oyundan aldıktan sonra 4'lük olduğunuz Pendikspor maçının en iyilerinden Demir Ege Tıknaz; Beşiktaş'ta Daniel Amartey ve Mohamed Al-Musrati kadar oynayamaz mı?

2 Daniel Amartey çıkıyorsa oyuna Rachid Ghezzal mı girer?

3 Vincent Aboubakar 1-0'lık geride olduğunuz oyunda 80'de mi sahaya girer?

4.Bu oyunda Kaan Ayhan'ı zorlayabilecek Ante Rebic neden hiç düşünülmez?

Galatasaray top oynamadı ancak 1-0 kazandı.. Golü de "GERÇEK(!) BEŞİKTAŞLI" Mohamed Al-Musrati attı..

Kayseri deplasmanında 25 dakika oynatıp kiralık olarak açıkladıkları bu Libyalı'nın bonservisine para sayan Hasan Arat ve saz arkadaşları şimdi rahat bir nefes alsınlar..

Legia Varşova'dan gelen Ernest Muci'nin haftalardır ne yapmaya çalıştığını ben anlayamadım... Zaten çok iyi olsa Avrupa ülkelerinin köklü takımları bu Arnavut'u kapmazlar mıydı?

Galatasaray camiasına da tavsiyem şampiyonluk kutlamalarınıza Mohamed Al-Musrati'yi de davet edin..

Zira Okan Buruk, Erden Timur ve Mauro Icardi'nin yapamadığını "Elin Libyalısı" 2 dakikada yaptı...

Galatasaray'ı kutluyor; Beşiktaş'a lig ve kupa sınavlarında başarılar diliyorum..

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar