Galatasaray Altay'a takıldı

Galatasaray Altay'a takıldı
Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray ile Altay karşı karşıya geldi. Çok sayıda pozisyonun yaşandığı maç 2-2 berabere sonuçlandı.

Galatasaray ile Altay takımları Türkiye Süper Ligi'nin 15. haftasında karşı karşıya geldi.

MAÇTAN DAKİKALAR

16. dakikada orta alandan Halil’in gönderdiği topu alan Mustafa Muhammed’in ceza sahasına girerek yaptığı vuruşta araya giren İbrahim topu kornere çıkardı.

GOL 18. dakikada Kappel ile ceza sahası içinde verkaç yapan Pinares’in yerden yaptığı vuruşta top ağlara gitti. 0-1

25. dakikada sol taraftan Aanholt’un kullandığı köşe vuruşunda Nelsson’un kafa vuruşunu kaleci Lis oyun alanı içine çeldi.

30. dakikada sol taraftan içeri giren Aanholt’un ceza sahası içine yerden verdiği pasta Mustafa Muhammed’in şutunda top direkten oyun alanı içine döndü.

32. dakikada ceza sahasına atılan uzun topla içeride buluşan Poko’nun şutunu Muslera oyun alanı içine çeldi.

GOL 34. dakikada Marcao’nun pasında sol kanatta topla buluşan Feghouli’nin ceza sahası içine yerden verdiği pasta Halil’in şutunda top ağlara gitti. 1-1

GOL 79. dakikada Mbaye Diagne kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve Galatasaray'ı 2-1 öne geçirdi.

82. dakikada Bamba ceza sahası içinde müsait pozisyonda vurdu, Muslera topu çelmeyi başardı.

83. dakikada Altay'ın Berkan'ın ceza sahası içinde elle oynadığı yönündeki itirazları ardından VAR'ın tavsiyesiyle Cüneyt Çakır pozisyonu izledi ve penaltı kararı verdi.

GOL 86. dakikada penaltı atışını kullanan Bamba, skoru 2-2'ye getirdi. Bu Bamba'nın ligdeki 7. golü oldu.

Süper Lig'de 15 hafta sonunda Galatasaray'ın 23, Altay'ın 18 puanı bulunuyor.

İki takım arasında oynanan son maçı Galatasaray 3-2 kazanmıştı.

MAÇ ÖNCESİ

Galatasaray, Yeni Malatyaspor maçının 11’ine göre Altay karşısına 4 değişikle çıktı.

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Galatasaray sahasında Altay ile karşılaşıyor. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim son oynadıkları Yeni Malatyaspor maçının 11'ine göre 4 değişiklik yaptı. Ryan Babel, Emre Kılınç, Barış Alper Yılmaz ve Mbaye Diagne’nin yerine, Feghouli, Halil, Kerem ve Muhammed 11'de yer aldı.

Fenerbahçe derbisinden sonra 6 maç ceza alan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Altay karşılaşmasında da kulübede yer alamadı. Terim 6 maçlık cezasının ikincisini bu müsabakada çekti. Deneyimli teknik adamın yerine Yardımcı Antrenörler Necati Ateş ile Selçuk İnan takımının başında yer aldı.

Galatasaray’da Altay karşılaşmasının 21 kişilik kadrosunda Alexandru Cicaldau ile Ömer Bayram yer almadı.

8 MAÇ SONRA KADRODA

Sezon başında transfer edilen Aytaç Kara en son ligin 6. haftasında oynanan Kayserispor karşılaşmasında 21 kişilik kadrosuna alınmıştı. Aytaç Altay mücadelesiyle birlikte 8 maç sonra kadroya alındı.
Galatasaray, Altay karşısına; Fernando Muslera, DeAndre Yedlin, Victor Nelsson, Marcao, Patrick van Aanholt, Berkan Kutlu, Taylan Antalyalı, Sofiane Feghouli, Halil Dervişoğlu, Kerem Aktürkoğlu ve Mustafa Muhammed 11’i ile çıktı.

Yedeklerde İsmail Çipe, Alpaslan Öztürk, Ryan Babel, Oğulcan Çağlayan, Olimpiu Morutan, Christian Luyindama, Aytaç Kara, Barış Alper Yılmaz, Emre Kılınç ve Mbaye Diagne bekledi.

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Galatasaray’ın 37. Başkanı Mustafa Cengiz için tribünlerde 'Başımız sağ olsun' pankartı açıldı.

Galatasaray Ali Sami Yen Kompleksi Nef Stadyumu’nda basın tribününde bulunan koltukları Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir yeniletti. Altay maçı öncesinde basın tribününe gelerek, basın mensuplarıyla sohbet eden Epözdemir, tribündeki diğer eksikleri de en kısa zamanda gidereceklerini söyledi.

Öte yandan Galatasaraylı futbolcular seremoniye 'Kadına şiddete son diyoruz' pankartı ile çıktı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar