Galatasaray iki kez geriye düştüğü maçı kazandı | Noktayı Gomis koydu

Galatasaray iki kez geriye düştüğü maçı kazandı | Noktayı Gomis koydu
Galatasaray iki kez geriye düştüğü maçta 3 puana uzandı. Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Çaykur Rizespor'u iki kez geriye düşmesine rağmen 4-2 mağlup etmeyi başardı.

Galatasaray, Süper Lig''in 27. haftasında Çaykur Rizespor''u konuk etti. NEF Stadyumu''nda oynanan mücadelenin 8. dakikasında Çaykur Rizespor Gedson Fernandes''in attığı golle 1-0 öne geçti. Galatasaray, 40. dakikada Van Aanholt''un kaydettiği golle skorda eşitliği sağladı. Takımlar soyunma odasına 1-1''lik skorla girdi.

İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da konuk ekip Rizespor hızlı başladı. Karadeniz ekibi, Tyler Boyd''un 49. dakikada attığı golle maçta bir kez daha öne geçti.

Galatasaray''da 64. dakikada kazanılan vuruşunu Bafetimbi Gomis kullandı, ancak Tarık Çetin gole izin vermedi.

Sarı-kırmızılılar 70. dakikada bir penaltı daha kazandı. Bu kez topun başına Babel geçti. Hollandalı oyuncu vuruşu gole çevirerek skora bir kez daha denge getirdi.

Karşılaşmanın 87. dakikasında Galatasaray''ın Hollandalı savunmacısı Van Aanholt bir kez daha sahneye çıktı, kendisinin ikinci takımının ise üçüncü golünü kaydederek skoru 3-2 yaptı.

Maçta son sözü Bafetimbi Gomis söyledi, Fransız golcü 90+8''de attığı golle maçın sonucunu ilan etti: 4-2

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 35''e yükseltti ve üst üste 2. galibiyetini aldı. Çaykur Rizespor ise 23 puanda kaldı.

Süper Lig''in 28. haftasında Galatasaray deplasmanda Konyaspor''la karşılaşacak. Çaykur Rizespor ise Giresunspor''u konuk edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR
 
90'' Fabricio Baiano ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakıyor.
 
87'' GOL Patrick van Aanholt, mücadeledeki ikinci golünü kaydederek Galatasaray''ı öne geçiriyor.
 
70'' GOL Hollandalı oyuncu Ryan Babel, penaltıdan bulduğu golle mücadelede eşitliği sağlıyor.
 
64'' Bafetimbi Gomis, penaltı vuruşundan yararlanamıyor.
 
49'' GOL Tyler Boyd, Çaykur Rizespor''u 2-1 öne geçiren golü kaydediyor.
 
45'' Karşılaşmanın ilk yarısı eşitlikle sonuçlanıyor.
 
40'' GOL Hollandalı oyuncu Van Aanholt karşılaşmada eşitliği sağlayan golü kaydediyor.

30’ Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Alexandru Cicaldau''nun ceza alanına gönderdiği ortasında Eren Albayrak kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

24’ Mostafa Mohamed''in pasıyla ceza alanında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu''nun yaptığı vuruşta top savunmadan geri geliyor.

10’ Kazanılan serbest vuruşu kullanan Alexandru Cicaldau''nun doğrudan kaleye gönderdiği şutunda Tarık Çetin köşeden topu kornere çelmeyi başarıyor.
 
8'' GOL Gedson Fernandes, Çaykur Rizespor''u öne geçiren golü kaydetti.

1'' Karşılaşmada ilk düdük çaldı.

 
42. RANDEVU
 
Galatasaray ile Rizespor, Spor Toto Süper Lig’de bugüne kadar 41 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 27 kez sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Yeşil-maviler ise rakibini 7 kez mağlup etti. 7 mücadele de berabere sona erdi. Aslan’ın 95 golüne, Rize ekibi 43 golle karşılık verdi. Ligin ilk yarısında Rize’de oynanan müsabakayı Galatasaray 3-2’lik skorla kazanmıştı.
 
İKİ TAKIMIN SON 10 MÜSABAKASI
 
İki takım arasında 8’i Süper Lig, 2’si de Türkiye Kupası olmak üzere son 10 karşılaşmada Galatasaray’ın üstünlüğü bulunuyor. Bu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 5 galibiyet alırken, yeşil-mavililer ise 2 kez rakibini yendi. 3 mücadelede ise taraflar eşitliği bozamadı.
 
İÇ SAHA KARNESİ
 
Galatasaray, Süper Lig''de bu sezon sahasında 13 karşılaşmaya çıktı. Sarı-kırmızılılar geride kalan 13 müsabakada 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet alırken, 16 gol atıp, kalesinde 15 gol gördü. Sarı-kırmızılılar evinde sonra olarak Kayserispor ile karşı karşıya geldi ve 1-1 berabere kaldı.
 
 
 
İLK 11''LER
Galatasaray: Pena, Omar, Van Aanholt, Nelsson, Marcao, Taylan, Berkan, Kerem, Emre, Cicaldau, Mostafa
 
Çaykur Rizespor: Tarık, Baiano, Holmen, Ponck, Eren, Yusuf, Phiri, Fernandes, Boyd, Boldrin, Pohjanpalo

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar