Galatasaray, Gaziantep'e ikinci yarıda teslim oldu

Galatasaray, Gaziantep'e ikinci yarıda teslim oldu
Gaziantep FK, Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray'ı konuk etti. Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Gaziantep FK'ye 1-0 öne geçtiği maçta 3-1 mağlup oldu.

Gaziantep Kalyon Stadyumu''nda oynanan mücadelenin 34. dakikasında Gomis''in golüyle öne geçen Galatasaray, 45+4''te Djilobodji''nin golüne engel olamadı ve takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlikle girdi.

Gaziantep FK''de Maxim , 71. dakikada kazanılan penaltı vuruşu gole çevirdi ve takımını 2-1 öne geçirdi. Karşılaşmanın 81. dakikasında sahneye çıkan Figueiredo, attığı golle maçın skorunu ilan etti: 3-1

Bu sonucun ardından 6 maçlık galibiyet hasretine son veren Gaziantep FK 40 puana yükseldi ve 12. sıraya yerleşti. Galatasaray ise 38 puanla 15. sırada kaldı.

Milli aranın ardından oynanacak olan Süper Lig''in 31. haftasında Galatasaray sahasında Fatih Karagümrük''le karşılaşacak, Gaziantep FK ise Kasımpaşa''ya konuk olacak.

İKİ TAKIMIN İSTATİSTİKLERİ

Süper Lig''de tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren sarı-kırmızılı takım, geride kalan 29 maçta 10 galibiyet, 8 beraberlik ve 11 yenilgi yaşadı. Sarı-kırmızılı takım topladığı 38 puanla 29. haftayı averajla 11. sırada bitirdi.

Gaziantep FK ise ligde oynadığı maçların 10''unu kazanırken, 7''sinde berabere kaldı ve 12''sini kaybetti. Gaziantep temsilcisi hanesine yazdırdığı 37 puanla 29. haftayı averajla 14. sırada tamamladı.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul''da oynanan maçı Galatasaray, 2-0 kazanmıştı.

MAÇTAN DAKİKALAR

1. Dakika - Gaziantep FK takımında Muslera''nın hatalı pasında Muhammet Demir ceza sahası dışından şansını denedi ancak top dışarıya gitti.

18. Dakika - Semih Kaya''nın sağ taraftan ortasına gelişine Gomis vurdu ve top dışarıya çıktı.

24. Dakika - Gaziantep gole çok yaklaştı. Ceza sahası içinde topla buluşan Kitsou''nun vuruşunu Muslera çıkardı.

GOOOOOOL - 34. dakikada Kerem sol taraftan muhteşem sıyrıldı rakibinden Morutan''a pasını verdi. Morutan''ın savunmadan dönen topunu iyi takip eden gomis topu ağlara gönderdi. Galatasaray 1-0 öne geçti...

41'' Recep Niyaz, sol çaprazdan sağ ayağıyla etkili bir şut çıkarıyor ancak kaleci Fernando Muslera üzerine gelen topu kontrol etmeyi başarıyor.

45'' Olimpiu Morutan''ın pasıyla topla buluşan Berkan Kutlu, ceza alanı içine girmeden şutunu çekiyor. Kaleci Günay Güvenç, Papy Djilobodji''den de seken topu uzanarak kornere çelmeyi başarıyor.

45+4'' GOL! Gaziantep Djilobodji ile beraberliği yakalıyor.

49'' Semih Kaya''nın sağ kanattan ortasında Steven Caulker topu uzaklaştırıyor.

56'' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Kerem Aktürkoğlu paslaşarak kullanıyor. Patrick Van Aanholt, bekletmeden ceza alanı içine ortasını yapıyor. Doğan Erdoğan''ın kafayla uzaklaştırmak istediği top Emre Kılınç''a geliyor. Emre Kılınç, sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak Joao Figueiredo''ya çarpan top tekrar kornere çıkıyor.

69'' Gaziantep FK, penaltı kazanıyor.

71'' GOL! Gaziantep,  Maxim ile skoru 2-1 yapıyor.

77'' Alexandru Maxim''in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Bafetimbi Gomis kafayla topu ceza alanı dışına uzaklaştırıyor.

81'' GOL! Gaziantep, Joao Figueiredo ile farkı 2''ye çıkaran golü atıyor.

90'' Kerem Aktürkoğlu''nun sol kanattan ortasında Bafetimbi Gomis altıpas önünde sağ ayağının içiyle gelişine vuruşunu yapıyor ancak topu yandan auta gönderiyor.

90+3'' Gaziantep FK''de savunma arkasına atılan pasta Kitsiou, kaleciyle karşı karşıya durumda topu kontrol ettikten sonra şutunu çekti ancak son anda Van Aanholt araya girdi ve top kornere çıktı.

Karşılaşma Gaziantep FK''nin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

"TÜRKİYE LİGİ, EN ÇOK PENALTI VERİLEN LİG"

Galatasaray teknik direktörü Domenec Torrent, 3-1 mağlup oldukları Gaziantep FK maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin dünyada en çok penaltı kararı verilen liglerden olduğunu belirterek, bu durumu eleştiren Torrent, şöyle dedi:

“Türkiye Ligi, en çok penaltı verilen lig. Temas olunca penaltı verilecek endişesi var. Basketbol oyunu değil, futbol bu. İlk yarının son dakikalarında duran toptan gol yedik. İkinci yarıda penaltı oldu ve biz de kaygılıyız. İstanbul ile dış sahada oynayan Galatasaray aynı değil. Şu anda kalan 8 maç için bunu düzeltmemiz lazım. Bu sezonu da ligde en iyi noktada bitirmemiz lazım. Hala yapmamız gereken çok iş var. Galatasaray, Beşiktaş’a ve Barcelona’ya karşı bu kadar yüksek oyun oynayabiliyorsa diğer rakiplerine karşı da aynısını yapmalı.”

TAKIMLARIN MAÇ KADROLARI

GAZİANTEP FK: Günay, Djilobodji, Caulker, Toşca, Kitsiou, Doğan, Recep Niyaz, Maxim, Sagal, Figueiredo, Muhammet Demir

YEDEKLER: Mustafa Burak, Ekrem, Olkowski, Ertuğrul, Oğuz, Halil İbrahim, El Messaoudi, Furkan, Stankovski, Mirza Cihan

GALATASARAY: Muslera, Semih, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan, Berkan, Emre, Morutan, Kerem, Gomis

YEDEKLER: Pena, İsmail, Işık Kaan, Alpaslan, Pulgar, Cicaldau, Barış Alper, Feghouli, Babel, Halil

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar