Galatasaray'ın başkan adayı açıkladı: Efsane hoca geri mi dönecek?

Galatasaray'ın başkan adayı açıkladı: Efsane hoca geri mi dönecek?
Galatasaray Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu, yönetilebilir, sürdürülebilir bir yapıya kavuşmuş Galatasaray vaat ettiğini belirterek, teknik direktör arayışlarında önceliklerinin yabancı ve deneyimli hocalar olacağını açıkladı. Galatasaray'da ikinci kez başkan adayı olan Eşref Hamamcıoğlu, mevcut teknik direktör Domenec Torrent ve Lucescu ile ilgili dikkat çeken yorumlar yaptı.

Galatasaray''da olaylı başlayan seçim sürecine geri sayım devam ederken, adından en çok söz edilen başkan adayları arasında yer alan Eşref Hamamcıoğlu''dan futbol takımının geleceği dair kritik açıklamalar geldi. Başkanlık koltuğuna oturması durumunda yola mevcut teknik adam Domenec Torrent ile devam etmeyeceği bilinen Hamamcıoğlu, sarı kırmızılı taraflardan için efsane isimler arasında yer alan Mircea Lucescu için de dikkat çeken ifadeler kullandı.

Alınan seçim kararı için, "Bu kadar çabuk olacağını beklemiyordum ancak süresinden önce bir seçim olacağını tahmin ediyordum'''' diyen Hamamcıoğlu, yaklaşan seçimlere hazır olduğu açıkladı.

''FARKLI ÖNCELİKLERİMİZ VAR''

Diğer adaylar ile farklı vaatleri olduğunu belirten Hamamcıoğlu, "Benim hazırlığım 6 aylık 1 senelik bir hazırlık değil. Ben 38 yıldır bu camianın içindeyim. Çeşitli kademelerde, farklı sorumluluklarda görev aldım. Dolayısıyla bu süre içerisinde kurumsal tecrübem ve deneyimlerim birikti, arkamda yapılmış bir kilometre var benim. O bakımdan diğer adaylara göre daha az hazırlık gerektiren bir süreç geçiriyorum. Farklı önceliklerimiz var. Programımız aşağı yukarı belliydi çünkü Galatasaray''ın sorunları son seçimden bu zamana kadar pek farklılaşmadı. o bakımdan da çözüm önerilerimizi biraz güncelledik'''' dedi.

''TORRENT PLANLARIMIZ ARASINDA YOK''

İlerleyen dönemde Torrent ile yola devam etmeyi düşünmediklerini dile getiren Hamamcıoğlu, "Torrent ile gerektiği zaman ben de konuşacağım aslında arkadaşlarım konuşacaktır. Konuşma nedeni de şu, Torrent şu anda kulübün sözleşmeli teknik direktörü. Dolayısıyla ilişki yönünde, hem Galatasaray''ın kurumsal itibarı hem de Torrent''in ve ekibinini kişisel itibarını korumak esastır. Kimsenin birbirini yıpratmasına hakkı yok. Galatasaray kısa süre önce bundan çok çekti, çekmeye devam ediyor. Torrent mutlaka bir yıl sonu raporu verecektir. Yıl sonu raporunu arkadaşlar incelerler, bize bir sunum yaparlar ve Torrent ile ilişkilerimizi gözden geçiririz. Ancak daha önce söylediğim gibi orta ve uzun vadeli planlarımızda Torrent kişi olarak değil, yaklaşım ve futbol vizyonu olarak planlarımız arasında gözükmüyor'''' şeklinde konuştu.

LUCESU YOURUMU DİKKAT ÇEKTİ

Galatasaray taraftarı için ayrı bir yeri olan Rumen teknik adam için de konuşan Hamamcıoğlu, ''''Galatasaray''da belli bir bütçe dahilinde çalışan çok teknik direktör ve spor adamı oldu zamanında. Bu yeni bir şey değil. Lucescu dönemi yaşadık ve Lucescu kısıtlı kaynaklarla en iyi takımı kuran ve başarıya ulaşan bir teknik direktörlerden bir tanesi. Sonuç olarak elinizdeki imkanlar kadar harcayacaksınız. Şartlar bu. Küçülmece yok verimlilik esas'''' dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar