Fransa'da 11 yaşındaki İngiliz kızı vuran Hollandalı komşuya cinayet soruşturması açıldı

Fransa'da 11 yaşındaki İngiliz kızı vuran Hollandalı komşuya cinayet soruşturması açıldı
Fransa'da 11 yaşındaki İngiliz kızı vuran Hollandalı komşu hakkında cinayet soruşturması açıldı, Olayın iki aile arasındaki toprak anlaşmazlığı üzerine yaşandığı sanılıyor.

Fransa'nın Breton bölgesinde 11 yaşındaki İngiliz vatandaşı Solaine Thornton evinin bahçesinde oynarken silahla vurularak hayatını kaybetti. Küçük kızın, ailesiyle toprak anlaşmazlığı bulunan 71 yaşındaki Hollandalı komşusu Dirk Raats'ın açtığı ateş sonucu öldüğü bildirildi.

İngiliz basınının aktardığına göre, Quimper kentine bağlı Saint Herbot köyünde meydana gelen olay, ailenin iki kızı bahçelerindeki salıncakta oynarken meydana geldi. Anne ve babalarının mangalla uğraştığı sırada açılan ateş sonucu Solaine olay yerinde hayatını kaybetti.

Komşunun kurşunlarına hedef olan anne ve babanın yaralandığı ve babanın durumunun ağır olduğu belirtilirdi. Solaine'in sekiz yaşındaki kız kardeşinin ise açılan ateş sonucu yaralanmadığı, ancak şok geçirdiği kaydedildi.

Olay sonrasında polisin ikna yoluyla evden çıkardığı Raats polise teslim oldu. Savcılık, Hollandalı komşu hakkında cinayet zanlısı olarak soruşturma başlattı. Raats'ın eşinin de tutuklandıktan sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

OLAY NEDEN MEYDANA GELDİ?

Yerel savcı, saldırının sebebinin ilk etapta kesin olarak bilinmemekle birlikte iki aile arasında bir yıldır süregelen bir arazi konusunda anlaşmazlık olduğunu bildirdi.

İngiliz yayın kuruluşları ise Raats'ın ölen küçük kızın evinde uzun süredir bitmek bilmeyen tadilattan dolayı eşiyle birlikte çok rahatsız olduğunu ifade ettiğini kaydetti.

Çıkan haberlere göre Raats, bahçedeki bir tartışma sonrasında evine girdi, silahını alarak bahçeye çıktı ve iki ev arasındaki çalılıklara doğru üç dört el ateş açtı.

Bu durumu "önceden planlama" olarak değerlendiren savcı, zanlının "açıkça anne ve babaya doğrudan nişan almış gibi göründüğünü, ancak kızı da hedef alıp almadığının net olmadığı" bilgisini verdi. Haberlerde ayrıca Hollandalı çiftin kanında alkol ve uyuşturucu bulunduğu da aktarıldı.

Dİğer yandan, olay üzerine şoke olan Saint Herbot köyü sakinlerinin İngiliz ailenin iyi bilindiğini ifade ederken, Hollandalı çift hakkında pek bilgi sahibi olmadıkları aktarıldı. Dava, ciddiyeti göz önünde bulundurularak Brest'teki Cumhuriyet Savcılığına devredildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar