Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 1 euroluk para cezası aldı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 1 euroluk para cezası aldı
Küresel ısınma ve iklim sorunlarında üzerine düşeni yapmadığı iddia edilen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, suçlu bulunması nedeniyle 1 euro para cezası ödeyecek.

Macron'a verilen cezada dikkat çeken detay

Fransa'nın başkenti Paris'te bir mahkeme, Mart 2019'da birçok sivil toplum örgütü ve iklim aktivisti tarafından açılan küresel iklim davasını sonuçlandırdı.

Mahkeme, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u ve hükümetini, küresel ısınma ve iklim sorunları sebebiyle hükümetin üzerine düşen görevi yerine getirmediği gerekçesiyle suçlu bulduğunu açıkladı.

New York Times’ın aktardığı habere göre, 2019 yılının Mart ayında birçok iklim aktivisti ve sivil toplum örgütü tarafından Macron hükümeti hedef alınarak açılan dava yaklaşık 2 yıl sürdü.

1 EURO PARA CEZASI

Bölge mahkemesi, mevcut hükümetin COP21'de belirtilen emisyon değerleri hedefine ulaşmak için gerekli çabayı göstermediğine hükmederek Macron'a ve hükümetine 1 euro para cezası verilmesine karar verdi.

İMZA TOPLANMIŞTI

Paris bölge mahkemesinin kararı, bazı sivil toplum örgütleri ve aktivistlerin 2 milyonu aşkın vatandaştan imza toplayarak Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümeti aleyhine yeni bir dava açmasının hemen ardından geldi.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar