Fotoğrafçılık Ödülü'nü yapay zeka kazandı!

Fotoğrafçılık Ödülü'nü yapay zeka kazandı!
Bir sanatçının yapay zekâ yardımıyla oluşturduğu bir fotoğraf, Sony Fotoğrafçılık Ödülleri'nde ödül kazandı. Boris Eldagsen isimli sanatçı, ödülü kabul etmedi.

Dünya Fotoğraf Kuruluşu tarafından düzenlenen Sony Fotoğrafçılık Ödülleri, bu yıl oldukça ilginç bir olaya sahne oldu. Sanatçı Boris Eldagsen’ın “The Electrician” isimli eseri, yarışmada ödüle layık görüldü. İlginç olan kısım ise bu fotoğrafın yapay zekâ tarafından üretilmiş olması. “The Electrician” isimli fotoğraf, biri arkadan yüzünü diğerinin sırtına dayanmış olan iki kadını içeriyor. Işık huzmeleri ve sepya tonuyla dikkat çeken ve gerici bir havaya sahip bu eser, 20. yüzyılda sıkça karşılaştığımı “ruh fotoğrafçılığı” türünü anımsatıyor. Bir sanatçının yapay zekâ yardımıyla oluşturduğu bir fotoğraf, Sony Fotoğrafçılık Ödülleri''nde ödül kazandı. Boris Eldagsen isimli sanatçı, ödülü kabul etmedi.

Dünya Fotoğraf Kuruluşu tarafından düzenlenen Sony Fotoğrafçılık Ödülleri, bu yıl oldukça ilginç bir olaya sahne oldu. Sanatçı Boris Eldagsen’ın “The Electrician” isimli eseri, yarışmada ödüle layık görüldü. İlginç olan kısım ise bu fotoğrafın yapay zekâ tarafından üretilmiş olması. “The Electrician” isimli fotoğraf, biri arkadan yüzünü diğerinin sırtına dayanmış olan iki kadını içeriyor. Işık huzmeleri ve sepya tonuyla dikkat çeken ve gerici bir havaya sahip bu eser, 20. yüzyılda sıkça karşılaştığımı “ruh fotoğrafçılığı” türünü anımsatıyor. Bu haber, “Yapay zekâ sanatçılarının yerini mi alacak?” endişelerinin ortasında geliyor. Birçok insan, bu tarz araçların sanatçıları ve yaratıcılığı yok edebileceğini söylüyordu. Ayrıca Eldagsen’in yapay zekâ ile üretilmiş bir görsel ile yarışma kazanan ilk sanatçı olmadığını da ekleyelim. Geçtiğimiz yılın ağustos ayında da Jason Allen isimli bir sanatçı, Midjourney ile oluşturuduğu bir fotoğraf ile ödül kazanmış ve bu konudaki tartışmaların artmasına neden olmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar