Fiyatları tezgahta dip yaptı: 30 TL'ye kadar düştü ama bu balığı alan yok

Fiyatları tezgahta dip yaptı: 30 TL'ye kadar düştü ama bu balığı alan yok
Samsun'da balık fiyatları düşmeye başladı. Mezgit ve istavrit gibi balıklar tezgahta 30 TL'ye kadar düştü ancak vatandaşlar tarafından talep görmüyor.

Samsun'da, kilosu 30 TL'ye kadar düşen mezgit ve istavrit gibi balıklara rağmen vatandaşlar ilgi göstermiyor. Balıkçılar, güneyden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altında satışların düştüğünü belirtiyor. Özellikle son günlerde balığa olan ilginin azaldığına dikkat çekiliyor.

Balık satıcısı Onurcan Köse, balık fiyatlarının uygun olmasına rağmen satışların düşük olduğunu ifade ediyor. Özellikle sıcak havalarda satışların etkilendiğini belirten Köse, "Şu anda neredeyse bedavaya yakın fiyatlara balık satıyoruz. Mezgit, istavrit gibi balıklar 30 TL'den satılıyor.

aw141096-02.jpg

Hamsi 70 TL, izmarit 50 TL, somon ve alabalık ise kilosu 100 TL'den satılıyor. Ancak bu uygun fiyatlara rağmen ilgi çok az. Pahalı olduğu zaman daha çok satış yapıyoruz. Sıcak havalarda ise satışlarımız düşüyor, insanlar havaların sıcak olması nedeniyle balık almıyorlar" şeklinde konuşuyor.

Vatandaşlar da, kırmızı et ve tavuğa göre balık fiyatlarının oldukça uygun olduğunu ancak yine de ilginin az olduğunu belirtiyorlar. Öte yandan, kafes balıklarından levrek kilosu 200 TL'den, çipura ise kilosu 240 TL'den satılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar