Fitch Türkiye'de doların yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı

Fitch Türkiye'de doların yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı
Fitch, Merkez Bankası'nın (TCMB) yıl sonuna kadar politika faizi, enflasyon ve dolar beklentisine ilişkin tahminini açıkladı. Fitch Dolar/TL'nin yıl sonuna kadar 8.9'a yükselmesini bekliyor.

Fitch'ten dolar tahmini!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yıl sonuna kadar politika faizini yüzde 17'ye düşürmek için yılın son birkaç ayına kadar beklemesini öngördüğünü ve enflasyonun yıl sonunda yüzde 15.5'e gerilemesini beklediğini bildirdi.

YÜZDE 17 CİVARINDA KALACAĞI KAYDEDİLDİ 

Online sunumda "erken" faiz indiriminin "önemli risk" olduğunu belirten Fitch'in Avrupa kredi notları direktörü Douglas Winslow, TCMB'nin yakında, yüzde 19 seviyesinde bulunan politika faizini düşürmek için fırsat arayacağını ifade etti. Yıllık enflasyon, uzun süredir devam eden yükselişin geçen ay yüzde 17'nin altına düşmüştü. Winslow, enflasyonun Kasım ayına kadar muhtemelen yüzde 17 civarında kalacağını kaydetti.

'RİSKLER İLE KARŞI KARŞIYA'

Fitch'teki Türk bankaları biriminin başkanı Lindsey Liddell online sunumda, Türk bankalarının kısmen Türk Lirası’ndaki değer kaybı, yüksek dış borcu ve yabancı fonlara aşırı bağlılığı nedeniyle "önemli" aktif kalitesi riskleri ile karşı karşıya olduğunu ifade etti. Fitch, Dolar/TL'nin yıl sonuna kadar 8.9'a yükselmesini öngörüyor.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar