Firavunun hazinelerinin replikaları Ankara’da sergiye açıldı

Firavunun hazinelerinin replikaları Ankara’da sergiye açıldı
Mısır Firavunu Tutankhamun'un efsanevi hazinelerinin 409'a yakın replikası, Ankara'da düzenlenen bir sergide hayranlıkla izleyicilerin karşısına çıktı.

Milattan önce 1323 ile 1341 yılları arasında yaşadığı düşünülen Tutankhamun'un efsanevi hazineleri, "Tutankhamun, Çocuk Firavunun Hazineleri" adlı sergide meraklı ziyaretçilere sergileniyor. Ankara'daki bir alışveriş merkezinde düzenlenen sergide, 409'a yakın replika ürün bulunuyor.

Tutankhamun'a ait savaş arabaları, divan, altın taht, inek başlı divan, merhem kabı, altın parmaklıklar ve sandaletlerin yanı sıra, Tutankhamun'un portreleri de serginin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Serginin Türkiye organizatörü Tufan Zaman, yaptığı açıklamada, "Bizler, 3 bin 300 yıl öncesine ait bir çocuk firavunun hikayesini, sanal ortamda bir araya getirip canlandırmaya çalıştık. Sergide yaklaşık 409'a yakın eser bulunuyor. Bu eserlerin tamamı, Kral Tutankhamun'un mezarında 1922 yılında keşfedilen eşyaların birebir replikaları" şeklinde konuştu. Sergi, 1 Haziran tarihine kadar meraklı ziyaretçilerin ziyaretine açık olacak.

aw175890-01.jpg

aw175890-08.jpg

u.jpg

aw175890-12.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar