Fırat Aydınus tartışmalı pozisyon için neşteri vurdu: Çok konuşulacak VAR yorumu

Fırat Aydınus tartışmalı pozisyon için neşteri vurdu: Çok konuşulacak VAR yorumu
Eski hakem Fırat Aydınus, Fenerbahçe-Karagümrük maçında Enner Valencia'ya yapılan ve penaltı verilmeyen pozisyon ile ilgili konuştu. Aydınus, "VAR niye çağırmadı?" diyerek duruma tepki gösterdi.

GÜNBOYU

Spor Toto Süper Lig''in 28. hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşılaştı. Maç, 1-0 geriye düşen Fenerbahçe''nin rakibini 2-1 mağlup etmesiyle sonuçlandı.

Fatih Karagümrük''ün ev sahipliğinde Atatürk Olimpiyat Stadı''nda oynanan müsabakanın 24''üncü dakikasında Karagümrük Magomed Ozdoev ile 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe, Miha Zajc ile 51''inci dakikada skora eşitlik getirdi. Sarı kanaryaya galibiyeti getiren gol ise 78. dakikada Atilla Szalai''den geldi.

Karşılaşma 1-1’lik durumdayken atağa çıkan Enner Valencia, kendisine yapılan müdahalenin ardından yerde kalmıştı ve penaltı beklemişti. Fakat hakem Abdülkadir Bitigen penaltı vermedi. VAR’da devreye girmedi.

Fenerbahçe cephesinden ve birçok spor yorumcusu tarafından tartışılan bu pozisyon hakkında, TV8 ekranlarında Murta Kosova ile yorumlayan eski hakem Fırat Aydınus, pozisyonu penaltı olarak yorumladı.

Aydınus şunları söyledi:

“Şimdi burada baktığımızda bakın açılardan gördüğümüzde ben Valencia''ya bir müdahale var mı, yok mu? Şöyle onu anlatmayacağım. Net penaltı. Okey. Bu kadar. Net penaltı. Ben yok. Vuruyormuş, yok hiç net bir darbe var. Bu net bir penaltı. Burada Abdülkadir Bitigen''in bakın önü açık. Bak, net görüyor. Ama pozisyon itibariyle o kadar bir kıl pul bir pozisyon ki hani çekti mi kaydı mı dokunuyor mu? Süzemeyebilirsin. Bakın işte bu pozisyonlar için VAR hakeminin devreye girmesi. Süzemediği bu pozisyonda net bir kanıtın olması. Net bir darbenin olması. İki şey anlamadım bu maçla ilgili. Birincisi Arda niye ilk 11’de oynamadı? İkincisi VAR niye çağırmadı? Bana bak sizin anlamamanızı normal karşılarım. Bunun içinden gelmiş bir insan olarak ben anlamıyorum. O yüzden siz hiç anlamamak konusunda canınızı sıkmayın.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar