Final MVP'si Jokic oldu: NBA'de şampiyon Denver Nuggets

Final MVP'si Jokic oldu: NBA'de şampiyon Denver Nuggets
NBA final serisi beşinci maçında Miami Heat'i 94-89 yenerek seriyi 4-1'e getiren Denver Nuggets, tarihlerindeki ilk şampiyonluğunu kazandı. Nikola Jokic, final serisi MVP'si oldu.

MUHARREM KAZER-GÜNBOYU

Doğu Konferansı şampiyonu Miami Heat ve Batı Konferansı şampiyonu Denver Nuggets'ın karşı karşıya geldiği NBA finalinde serinin 5. maçı oynandı.

Nuggets, NBA finallerinin beşinci maçında Miami Heat'i 94-89 yenerek tarihlerindeki ilk NBA şampiyonluğunu kazandı.

Maç boyunca büyük bir rekabetin yaşandığı mücadele son saniyelere kadar dengede giderken, Nuggets son anlarda etkili olmayı başardı ve sahadan galip ayrıldı.

Nikola Jokic 28 sayı, 16 ribaund, 4 asist üreterek double double yaparak galibiyette önemli katkıda Jamal Murray 14 sayı, 8 ribaund ve 8 asist ile göz kamaştıran performansını sürdürürken Michael Porter Jr. ise karşılaşmayı 16 sayı, 13 riabund ve 3 asist üreterek Jokic’ten sonra double double yapan bir başka oyuncu oldu.

Heat tarafında Jimmy Butler 21 sayı, 3 ribaund ve 5 asist üretirken, Bam Adebayo 20 sayı ve 12 ribaund ve 1 asisti ile gecenin bir diğer double double yapan oyuncusu oldu.

Resim

JOKIC

NBA Finalleri en değerli oyuncusu(MVP) seçilen Nikola Jokic, 2002 yılında ödülü kazanan Shaq'tan bu yana NBA Finalleri MVP'si seçilen ilk pivot oldu.

Sırp uzun, final serisinde 30.2 sayı, 14.0 ribaund ve 7.2 asist üretti.

Ayrıca ABD’de doğanlar dışında final MVP’si olan 6. oyuncu oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar