Final Four biletini alan son takım Real Madrid oldu

Final Four biletini alan son takım Real Madrid oldu
Turkish Airlines EuroLeague playoff etabında Real Madrid ile Partizan, serinin beşinci karşılaşması için WiZink Center’da sahne aldı.

Seride 2-0 geriye düşmesine rağmen Belgrad’dan iki galibiyet ile dönerek seriyi beşinci maça götüren Real Madrid, sahasında Partizan’ı xxx’lık skorla mağlup ederek Final Four’a katılmaya hak kazandı. İspanyol ekibi, bu skorun ardından EuroLeague playofflarında 2-0 geriden gelerek seriyi kazanan ilk takım oldu.

Her iki takımın da hücumda yavaş bir şekilde başladığı bu bölümde ev sahibi ekibi, 18 yaşındaki Eli Ndiaye’nin savunmadaki gayretiyle skoru yakın götürmeyi başardı. İlk on dakikalık bölümde takımlarını hücumda sırtlayan isimler, altışar sayıyla Dzanan Musa ve Dante Exum oldu. İlk çeyrek sonucu: 22-23

İkinci yarıya daha hızlı başlayan Zeljko Obradovic’in öğrencileri, hücumdaki verimli oyununun sonucu olarak farkı çift hanelerin eşiğine kadar getirdi. Farkın çift hanelere yaklaşmasının ardından oyuncularına alan savunması talimatı veren Chus Mateo’nun bu kararı işe yarasa da Walter Tavares’in üçüncü faulü almasıyla fark çift hanelere çıktı. Rüzgarı arkasına alan Sırp ekibi, ilk yarıyı 16 sayı farkla 39-55 önde tamamladı.

İkinci yarıya silkelenerek başlayan ev sahibi ekibi, farkı tek hanelerin kıyısına getirmeyi başarsa da oyunun kontrolünü uzun süre elinde tutamadı. Uzunca bir süre kontrolü elinde bulunduran konuk ekip, son bölümde rakibinin etkili oyununa engel olamadı ve fark tek hanelere düştü. Sırbistan temsilcisi, karar çeyreğine 69-76‘lık üstünlükle girdi.

Son çeyreğe iyi başlayan Chus Mateo’nun öğrencileri, bu bölümde rakibini yakalayarak öne geçmeyi başardı. Son bölümde hata yapmayan İspanyol ekibi, yakın geçen mücadelede rakibini 98-94‘lük skorla mağlup etti ve adını Final Four’a yazdırdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar