Fikret Bila, Kadri Gürsel ve Mehmet Tezka Halk TV'ye transfer oldu

Fikret Bila,  Kadri Gürsel ve Mehmet Tezka Halk TV'ye transfer oldu
Daha önce de gazeteci İsmail Saymaz'ı kadrosuna katan Halk TV, bu sefer de 3 bomba isimle anlaştığını duyurdu.

Halk TV; Gazeteci-Yazar Fikret Bila, Gazeteci-Yazar Kadri Gürsel ve Gazeteci-Yazar Mehmet Tezkan'ın halktv.com.tr'de yazacağını duyurdu.

Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri halktv.com.tr'de yazıları yayınlanacak olan Fikret Bila bugün T24'e şu sözlerle veda etti:

bila.jpg

"Değerli okurlarım, T24 gazetecilikte bir başarı öyküsüdür. En zor koşullarda dahi özgür gazetecilik yapılabildiğini kanıtlayan, gazetecilik ilkelerinden ödün vermeden, özveri içinde, emek-yoğun bir mücadeleyle kendisine çok etkili ve saygın bir yol açan T24 Türk basını için çok özel bir yere sahip. Ben de bu mücadeleyi yürüten değerli meslektaşlarıma katkı vermeye çalıştım. Bundan sonra yazılarıma halktv.com.tr’de devam edeceğim. Siz değerli okurlarıma, T24’ü zor koşullarda kuran ve yaşatan, uzun yıllar birlikte çalıştığım çok değeri meslektaşım Doğan Akın başta olmak üzere, T24’ün emekçilerine, meslektaşlarıma teşekkür ediyorum"

FİKRET BİLA KİMDİR?

Fikret Bilâ, 1958 yılında Zonguldak’ta doğdu. İlk ve ortaöğrenimini burada tamamladıktan sonra 1979 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. 1986 yılında aynı üniversitede doktora derecesi aldı. Gazeteciliğe, 1977 yılında, üniversite öğrencisiyken, Yankı dergisinde başladı. 1980 yılında Sayıştay denetçiliği sınavını kazanarak bu kuruma geçti. 1986 yılına kadar bu görevde çalıştı. Aynı yıl Sayıştay Daireler Kurulu Raportörlüğü’nden istifa ederek Nokta dergisiyle gazeteciliğe döndü.

1986 yılının sonunda Milliyet gazetesine geçti. Gazetenin Ankara bürosunda 1993 yılında Haber Müdürü, 1995 yılından itibaren Ankara Temsilcisi ve köşe yazarı olarak görev yaptı. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde araştırmacı gazetecilik dersleri verdi. 2013 yılında Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi. 2016 yılında bu görevinden istifa ederek Hürriyet gazetesinde köşe yazarı olarak mesleğini sürdürdü. 2017-2018 arasında Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı.

Çok sayıda gazetecilik ödülü sahibi olan Fikret Bilâ’nın; Phoneix: Ecevit’in Yeniden Doğuşu (2001), ,Sivil Darbe Girişimi ve Ankara’da Irak Savaşları (2003), Hangi PKK: Satranç Tahtasında Yeni Hamleler (2004, genişletilmiş baskı 2007), Komutanlar Cephesi (2007, genişletilmiş baskı 2010), İdeolojik Kodlarıyla Kâğıt Üstündeki PKK (2016) isimli kitapları mevcuttur. Bilâ’nın İdeolojik Kodlarıyla Kâğıt üstündeki PKK isimli kitabı İngilizce ve Fransızcaya çevrilmiştir.

1559127912862-111111.jpg

Haftanın iki günü, salı ve perşembe günleri, halktv.com.tr'de okurlarıyla buluşacak Kadri Gürsel, özellikle dış politika alanında uluslararası çapta referans kabul edilen analizleriyle tanınıyor.

Gürsel ayrıca, halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz ile beraber haftada iki gün Halk TV ekranlarında "Konuşmazsak Olmaz" programıyla, HalkTV seyircisiyle buluşacak. "Konuşmazsak Olmaz" haftanın iki günü, Salı ve Perşembe günleri, Halk TV ekranlarında. 

KADRİ GÜRSEL KİMDİR

1961’de İstanbul’da doğdu. Gazeteciliğe 1986’da Ankara’da haftalık Yeni Gündem haber dergisinde başladıktan sonra ağırlıklı olarak dünya haberleri ve dış politikayla ilgili konularla ilgilendi.
Yeni Gündem’in 1988’de yayın hayatına son vermesinin ardından 1993’e kadar, sırasıyla Cumhuriyet, Güneş ve Sabah gazeteleri ile Nokta dergisinde editörlük ve muhabirlik görevlerinde bulundu. 
1993-1997 yılları arasında Agence France-Presse’in İstanbul muhabirliğini yaptıktan sonra Milliyet grubunun bünyesinde bir yıl süreyle çıkan haftalık Artı Haber dergisinin yazı işleri müdürlüğünü üstlendi.
Ardından, 1998’de katıldığı Milliyet gazetesinde bir yıl kadar yazıişleri editörlüğü yaptıktan sonra gazetenin dış haberler müdürlüğüne getirildi ve 2008’in sonuna kadar bu görevde bulundu.

Milliyet’te Dış Haberler Müdürü iken 2007’de başladığı köşe yazarlığını 22 Temmuz 2015’te iktidarın Suriye politikasının Türkiye’deki IŞİD terörünün ana sebebi olduğunu işaret eden bir tweeti nedeniyle işten çıkarılana kadar sürdürdü. Ardından bir süre diken.com.tr’de yazan Kadri Gürsel Mayıs 2016’da köşe yazarı olarak Cumhuriyet’e katıldı. 

Kadri Gürsel, Cumhuriyet gazetesinin yazar ve yöneticilerine karşı 31 Ekim 2016’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak tutuklandı ve “Cumhuriyet Davası”nda tutuklu sanık olarak yargılandı. Silivri Cezaevi’nde 11 ay tutulan Kadri Gürsel 25 Eylül 2017’de mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Yargılama süreci Kasım 2019’da beraatle sonuçlandı.

tezkan.jpg

Mehmet Tezkan  bundan böyle sadece HalkTV ekranlarında da olacak. Tezkan, hafta içi 5 gün İbrahim Kahveci ve Seda Selek ile birlikte her sabah 'Neden sonuç' adlı programda seyircinin karşısına çıkacak. 

Okurları, Mehmet Tezkan'ın yazılarını salı, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri halktv.com.tr'de bulabilecek. Mehmet Tezkan, bir süredir yazdığı T24 internet sitesine son yazısında şu sözlerle veda etti:

"T24’ü sevmiştim, umarım T24 okurları da beni sevmiştir. Başka bir mecraya gidiyorum. Uzağa değil, kardeş yayına.

1 Eylül’den itibaren beş gün halktv.com.tr’de yazacağım.  Bu kadarla değil.  Ayrıca hafta içi beş gün de Halk TV ekranında olacağım.

Pazartesinden cumaya…
Her sabah 08’den 11’e kadar…
Kiminle mi?
İbrahim Kahveci ve Seda Selek ile…
Ekonomiden siyasete, günlük hayattan magazine hatta spora kadar günü konuşacağız, günü yorumlayacağız.
Beklerim…" 

MEHMET TEZKAN KİMDİR?

1960 yılında istanbul’da doğan Mehmet Tezkan Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Tezkan, bir dönem Cumhuriyet Gazetesi’nde spor müdürlüğü, Yankı Dergisi’nde ise yazı işleri müdürlüğü yaptı. Show TV’de Haber Müdürlüğü, Star TV’de de Haber Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.
Sabah Gazetesi’nde Genel Yayın Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Sabah, Vatan ve Milliyet Gazeteleri’nde köşe yazarlığı yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar